Mitsuoka Rock Star, η Corvette α λα ιαπωνικά (pics)

Gazzetta team
Mitsuoka Rock Star, η Corvette α λα ιαπωνικά (pics)
Όταν διασταυρώνεται το αμερικανικό ντιζάιν με ιαπωνική τεχνολογία, προκύπτει ένα συναρπαστικό μοντέλο με μηχανικά μέρη της Mazda και με την εμφάνιση μίας Corvette!

Όλοι λίγο πολύ περάσαμε σαν παιδιά από τη φάση, που θέλαμε να γίνουμε Rock Star. Όσοι δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν αυτό το παιδικό όνειρο, μπορούν πλέον να…αγοράσουν έναν Rock Star, αν και δεν πρόκειται για κάποιον καλλιτέχνη, αλλά ένα ανοιχτό μοντέλο με σχεδιασμό αμερικανικού Muscle Car και ιαπωνική τεχνολογία.

Με μία πρώτη ματιά, μοιάζει ο αυτοκινητιστικός Rock Star με Corvette C2 Sting Ray, καθώς διαθέτει αιχμηρή μύτη με προφυλακτήρα χρωμίου, στρογγυλούς προβολείς και μακρύ καπό κινητήρα. Με μία δεύτερη ματιά, αντιλαμβάνεσαι πάντως ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι γύρω στο μισό μέτρο πιο μαζεμένο από μία κλασική Corvette του 1962.

Διόλου περίεργο βέβαια, καθώς κάτω από το μπροστινό καπό δεν κρύβεται κάποιος V8 κινητήρας υψηλού κυβισμού, αλλά ένας μικρός τετρακύλινδρος. Και όποιος κοιτάζει από την ανοιχτή οροφή μέσα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για κάποιο μοντέλο πεντηκονταετίας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα επετειακό αυτοκίνητο του ιάπωνα βελτιωτή Mitsuoka Motors για τη συμπλήρωση 50 ετών ζωής.

Οι Ιάπωνες διασταύρωσαν το στυλάτο αμάξωμα στα πρότυπα μίας Corvette της δεκαετίας του 60 με τα μηχανικά μέρη του νέου Mazda MX-5 και το αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως επιτυχημένο. Για κινητήρας έχει επιλεγεί ο τετρακύλινδρος των 132 ίππων της Mazda, που υστερεί βέβαια απέναντι στον V8 της γνήσιας Sting Ray, όμως το Mitsuoka Rock Star κοστίζει στην Ιαπωνία γύρω στις 35.000 ευρώ, όταν μία καλοδιατηρημένη Corvette C2 τιμάται παραπάνω από τα διπλάσια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!