Ξεκινά η παραγωγή του διαδόχου της ιστορικής Isetta (pics & vid)

Gazzetta team
Ξεκινά η παραγωγή του διαδόχου της ιστορικής Isetta (pics & vid)
Το ηλεκτρικό μίνι Microlino περνάει πλέον στην παραγωγή με λιανική τιμή γύρω στις 12.000 ευρώ και ενώ υπάρχουν ήδη πάνω από 8.000 προπαραγγελίες από ενδιαφερόμενους πελάτες.

Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται πλέον το Microlino, που θεωρείται ανεπίσημος διάδοχος της θρυλικής BMW Isetta. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, ενώ σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του Micro υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον και οι προπαραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 8.000!

Στις αρχές της χρονιάς είχε παρουσιάσει η ελβετική Micro ένα μοντέλο προπαραγωγής, που διέθετε –όπως και το τελικό μοντέλο- στενότερο μετατρόχιο πίσω, μόνον μία πόρτα που ανοίγει μαζί με το τιμόνι και το κόκπιτ και ένα ενιαίο κάθισμα για δύο επιβάτες. Το Microlino θα εφοδιάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων, θα πιάνει τα 90 χλμ./ώρα τελική και θα επιταχύνει από στάση έως 50 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών «πακέτων» μπαταριών ιόντων λιθίου με 125 ή 215 χιλιόμετρα αυτονομία, οι οποίες μάλιστα φορτίζονται κατά 80% μέσα σε δύο ώρες.

Το μήκους 2,40 μ. μοντελάκι ζυγίζει μόλις 450 κιλά, παρκάρει εύκολα ακόμη και κάθετα, και προσφέρει έναν αξιοπρεπέστατο χώρο φόρτωσης με 300 λίτρα όγκο, ενώ οι αερόσακοι περιλαμβάνονται στον προαιρετικό εξοπλισμό του. Οι τιμές του θα κυμαίνονται γύρω στις 12.000 ευρώ και θα διατίθεται σε οκτώ διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς του αμαξώματος.

Όπως τονίζουν οι Ελβετοί κατασκευαστές του Microlino, πρόκειται ουσιαστικά για ένα όχημα μεταξύ μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου και κυρίως για μετακινήσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπου εντυπωσιάζει με την ευελιξία του και την απίστευτη οικονομία του, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!