Ένα τετράθυρο supercar η νέα Porsche Panamera GTS των 460 ίππων (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ένα τετράθυρο supercar η νέα Porsche Panamera GTS των 460 ίππων (pics)
Μια νέα έκδοση προστίθεται στην γκάμα της Porsche Panamera, η οποία έχει 460 ίππους και φέρει τα διακριτικά GTS!

Είναι γεγονός, ότι σε όποιο μοντέλο βλέπουμε τα σήματα της Porsche, περιμένουμε ένα αυτοκίνητο με συγκλονιστικές επιδόσεις και ανάλογη οδική συμπεριφορά. Από αυτό τον «κανόνα» δεν ξεφεύγει ούτε η τετράθυρη Panamera, για την οποία η γερμανική μάρκα ετοίμασε μια νέα έκδοση. Τα διακριτικά GTS, συνεπάγονται με έναν V8 τούρμπο βενζινοκινητήρα κάτω από το καπό με 4.0 λίτρα χωρητικότητα και 460 ίππους.

Η ροπή στρέψης είναι 620 Nm και η μετάδοση της κίνησης γίνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων PDK τύπου διπλού συμπλέκτη με οκτώ σχέσεις. Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ζήτημα 4,1 δευτερολέπτων και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 292 χλμ./ώρα!

Η έκδοση GTS όμως, παραδοσιακά έχει πολύ δυναμική οδική συμπεριφορά και για αυτό η Porsche προχώρησε σε ανάλογες κινήσεις. Εφοδιάζεται με νέο σύστημα πέδησης, με δίσκους... 390 χιλιοστών εμπρός και 365 χιλιοστών πίσω.

Έχει στον στάνταρ εξοπλισμό της ενεργή αερανάρτηση, 10 χιλιοστά μικρότερη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με την «απλή» Panamera 4 και συναντάμε διάφορες λεπτομέρειες που τη διαφοροποιούν εμφανισιακά. Οι ζάντες διαφορετικής σχεδίασης των 20 ιντσών, είναι μια από αυτές. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι επενδύσεις από αλκαντάρα και τα ένθετα αλουμινίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!