Το πρώτο υβριδικό Citroen είναι ένα εντυπωσιακό SUV (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το πρώτο υβριδικό Citroen είναι ένα εντυπωσιακό SUV (pics)
H πρώτη φορά που η Citroen φτιάχνει αυτοκίνητο με τεχνολογία επαναφορτιζόμενου υβριδικού είναι με το C5 Aircross, το οποίο θα την εκπροσωπεί στην ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων SUV.

Το νέο C5 Aircross είναι ένα μοντέλο «σταθμός» για τη Citroen, καθώς θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας που θα διαθέτει σύστημα Plug-In Hybrid. Θα το δούμε στην παραγωγή από το 2020 και η Citroen παρουσίασε ένα πρωτότυπο στο Παρίσι, στο πλαίσιο της έκθεσης που διεξάγεται. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης PureTech 1.6 λίτρων, τούρμπο με τέσσερις κυλίνδρους και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Συνολικά, έχουν απόδοση 225 ίππων όμως σε αντίθεση με το Peugeot 3008, που έχει άλλο σύστημα με 300 ίππους, εδώ δεν συναντάμε τετρακίνηση αλλά κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η ροπή στρέψης είναι επίσης άπλετη, με 337 Nm ενώ η κατανάλωση που ανακοινώνει η Citroen είναι μόλις 2 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα στην υβριδική λειτουργία!

Στα συν του μοντέλου, η τελευταία γενιά του αυτόματου κιβωτίου EAT8 με οκτώ σχέσεις και η δυνατότητα κίνησής του με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 50 χιλιόμετρα, χωρίς να κάψει καθόλου βενζίνη. Η Citroen υποστηρίζει ότι 4 ώρες φτάνουν για τη φόρτιση των μπαταριών μέσω WallBox και οκτώ ώρες από στάνταρ οικιακή πρίζα. Στο εσωτερικό, έχουμε μια εντυπωσιακή εικόνα, όντας σύγχρονη και εκλεπτυσμένη. Ο πίνακας οργάνων με τις ψηφιακές ενδείξεις και η κεντρική κονσόλα, τραβούν πρώτα το μάτι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!