Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Toyota Avensis (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Toyota Avensis (pics)
Με την ονομασία Camry θα βρίσκεται πλέον η Toyota στην αγορά των μεσαίων οικογενειακών σεντάν στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι με το Avensis, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η Toyota μας είχε ήδη πει ότι το Avensis μας «κουνάει το μαντήλι» και ότι θα το αποσύρει από την αγορά. Ο αντικαταστάτης του ονομάζεται Camry, ένα όνομα που είναι πολύ γνωστό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αλλά όχι τόσο στην Ευρώπη. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και θα είναι διαθέσιμο μόνο σε υβριδική έκδοση, ενώ θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από το 2019.

Η εμφάνισή του είναι δυναμική, πολύ πιο ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά από του τελευταίου Avensis και βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture). Το εσωτερικό του έχει ιδιαίτερες γραμμές, που του δίνει ένα ξεχωριστό στυλ ειδικά στην κεντρική κονσόλα και δείχνει σύγχρονο, όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο της Toyota.

Έχει μεγάλο μήκος 4,86 μέτρων, οι χώροι του μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση μια πενταμελή οικογένεια, όμως η μη ύπαρξη κάποιου μικρού σε κυβισμό κινητήρα, ίσως «φρενάρει» την πορεία του σε ορισμένες αγορές, όπως της Ελλάδας. Το τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο που βρίσκεται κάτω από το καπό έχει κυβισμό 2.5 λίτρων, με 218 ίππους. Έχει εκπομπές ρύπων μόλις 98 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και το κιβώτιό του είναι ένα CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!