Με 300 ίππους και τετρακίνηση το υβριδικό Peugeot 3008! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Με 300 ίππους και τετρακίνηση το υβριδικό Peugeot 3008! (pics & vid)
Μια ισχυρότατη έκδοση, με πολλή τεχνολογία και κίνηση σε όλους τους τροχούς προστίθεται στην γκάμα του κόμπακτ γαλλικού SUV που ήδη γνωρίζουμε.

Ξέραμε ότι η Peugeot σχεδίαζε την υβριδική έκδοση του 3008, η οποία μόλις παρουσιάστηκε και θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά από το δεύτερο τετράμηνο του 2019. Η έκδοση ονομάζεται Hybrid4 και είναι η μοναδική στην γκάμα με κίνηση σε όλους τους τροχούς, καθώς τους εμπρός φροντίζει να τους κινεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και τους πίσω, οι ηλεκτροκινητήρες.

Το γαλλικό SUV έχει ένα μοτέρ βενζίνης 1.6 λίτρων PureTech με απόδοση 200 ίππων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, που συνδυαστικά αποδίδουν 300 ίππους! Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα, εκπέμπει 49 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο στην υβριδική λειτουργία και κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα! Φορτίζει σε 1 ώρα και 45 λεπτά αν υπάρχει ταχυφορτιστής σε WallBox και αν όχι, σε επτά ώρες με οικιακή πρίζα.

Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού GT και κατά τα λοιπά, δεν θα διαφοροποιείται από το γνωστό μας μέχρι σήμερα 3008 με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, τους πλούσιους χώρους και το φουτουριστικό ντιζάιν. Παράλληλα, η Peugeot μας παρουσιάζει και το 508 στην αντίστοιχη υβριδική έκδοση, πάλι με τον 1.6 PureTech αλλά συνδυασμένη ισχύ στους 225 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το οκτάρι αυτόματο EAT8, με ειδική μετατροπή ώστε να διαχειρίζεται το υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!