Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG A35 4MATIC των 306 ίππων (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG A35 4MATIC των 306 ίππων (pics & vid)
Η πρώτη πραγματικά γρήγορη έκδοση της νέας A-Class παρουσιάζεται επίσημα από τη Mercedes-AMG και κάνει τον ανταγωνισμό να... ιδρώνει με τις δυνατότητες και την εμφάνισή της!

Ήταν θέμα χρόνου για τη Mercedes-AMG να παρουσιάσει την πρώτη σκληροπυρηνική έκδοση της νέας A-Class. Το νέο «θηρίο» στην γκάμα του πολυτελούς μικρομεσαίου μοντέλου έχει κραυγαλέα εμφάνιση με εντελώς διαφορετικό body kit, επιβλητικές εισαγωγές αέρα στους προφυλακτήρες, διαχύτη αέρος πίσω, διπλή απόληξη της εξάτμισης, αεροτομή στην κορυφή της πέμπτης πόρτας και 18άρες ζάντες αλουμινίου που «φιλοξενούν» ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 350 χιλιοστών.

Στο εσωτερικό έχουμε τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος, σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ και τη γνωστή κονσόλα της A-Class με τις «δίδυμες» οθόνες που κλέβουν την παράσταση. Η Mercedes-AMG εξόπλισε την A35 4MATIC με έναν τούρμπο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων. Αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπή στρέψης, που προσφέρουν εκρηκτικές επιδόσεις. 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, είναι αριθμοί που μας δίνουν μια ιδέα για τις δυνατότητες του μοντέλου.

Παράλληλα το πλαίσιο έχει ενισχυθεί για να διαχειρίζεται την επιπλέον ισχύ, έχει τοποθετηθεί νέα ανάρτηση και προαιρετικά, μπορεί να «φορέσει» το Adaptive Damping System που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει τη σκληρότητά της. Το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC είναι ρυθμισμένο για την τέλεια μεταφορά της ισχύος στην άσφαλτο και οι μηχανικοί της AMG επέλεξαν και ένα πιο «γρήγορο» τιμόνι για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και ακρίβεια. Το ντεμπούτο της Mercedes-AMG A35 4MATIC θα γίνει στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!