5 απίστευτα οχήματα που έχει κατασκευάσει η Kalashnikov! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
5 απίστευτα οχήματα που έχει κατασκευάσει η Kalashnikov! (pics)
Εκτός από δημιουργός του θρυλικού τυφεκίου AK47, η Kalashnikov έχει δημιουργήσει και κάποια πολύ εντυπωσιακά οχήματα, τα περισσότερα για στρατιωτική χρήση.

Πρόσφατα είδαμε ένα νέο μοντέλο που κατασκεύασε η Kalashnikov, το οποίο δεν είναι... όπλο αλλά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έχει ιδιαίτερο, ρετρό ντιζάιν, αυτονομία που αγγίζει τα 350 χιλιόμετρα και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό, με ένα κλικ εδώ.

Εκτός όμως από το CV-1, η Kalashnikov έχει κατασκευάσει και κάποια άλλα οχήματα στο πέρασμα των χρόνων, με τα περισσότερα από αυτά να προορίζονται για στρατιωτική χρήση, κάτι που μοιάζει λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως η εταιρεία έχει κατασκευάσει το πιο επιτυχημένο τυφέκιο όλων των εποχών, το AK-47.

SM-1

Αυτή η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, είναι κατασκευής της Kalashnikov. Κυριότερος στόχος της είναι η αθόρυβη λειτουργία, για αυτό και είναι ηλεκτρική, για... stealth αποστολές! Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 90 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία έως και 150 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Civilian EV

Το Civilian EV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για εντός πόλης χρήση, με τέσσερις θέσεις και εμφάνιση που παραπέμπει στο ιδιαίτερο Smart Crossblade. Το γιατί δεν έχει πόρτες, δεν έχει... απαντηθεί ακόμη από την Kalashnikov, όμως κάποιο λόγο θα έχει και αυτή η κίνηση.

OV-2 Hybrid

Ένα κόμπακτ στρατιωτικό buggy με τέσσερις θέσεις είναι το OV-2 Hybrid, με το παραπλανητικό όνομα που σε κάνει να νομίζεις ότι είναι υβριδικό. Στην πραγματικότητα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, τετρακίνηση και εξελιγμένη ανάρτηση που του δίνει τεράστιες εκτός δρόμου ικανότητες.

UM-1

Ακόμη μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, έχει κατασκευαστεί από την Kalashnikov. Ο λόγος που είναι ηλεκτρική, είναι ο ίδιος με της SM-1 και ξεχωρίζει από το κόκκινο χρώμα που «σπάει» το μαύρο των πλαστικών. Εδώ, έχουμε τελική 100 χλμ./ώρα και αυτονομία που παραμένει στα 150 χλμ με μια φόρτιση.

Stena Wall Complex

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν... κινούμενο τοίχο. Η Kalashnikov εξέλιξε αυτό το όχημα για στρατιωτική φυσικά χρήση και έχει έναν αναδιπλούμενο τοίχο για να μπαίνει στην καρδιά του πεδίου μάχης! Στην ανανεωμένη του εκδοχή, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, έχει εξελιχθεί το σύστημα αναδίπλωσης του τοίχου και πλέον χρειάζεται 3,5 λεπτά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!