450 χλμ αυτονομία για το νέο ηλεκτρικό SUV της Mercedes! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
450 χλμ αυτονομία για το νέο ηλεκτρικό SUV της Mercedes! (pics & vid)
Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover της Mercedes-Benz μόλις αποκαλύφθηκε, με κορυφαίες τεχνολογίες και φιλοσοφία που δείχνει πολλά για το μέλλον της γερμανικής φίρμας.

Η EQ είναι η νέα υπο-μάρκα που έχει δημιουργήσει η Mercedes-Benz, η οποία αναλαμβάνει την ηλεκτρική γκάμα της μάρκας. Έφτασε η στιγμή που βλέπουμε και το πρώτο μοντέλο αυτής της φίρμας, που δεν είναι άλλο από το εντυπωσιακό EQC. Το νέο crossover της Mercedes-Benz έχει αεροδυναμικό σχήμα και στοιχεία που θυμίζουν έντονα τα υπόλοιπα SUV της, όπως η GLC για παράδειγμα.

Οι σχεδιαστές έδωσαν βάση στο αεροδυναμικό σχήμα και οι ζάντες αλουμινίου έχουν διάσταση από 19 έως 21 ίντσες, με πολύ χαμηλό βάρος. Στο εσωτερικό, η περιοχή μπροστά από τον οδηγό θυμίζει Mercedes, όχι όμως και η κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Η εικόνα είναι σύγχρονη και φουτουριστική και πίνακας οργάνων-οθόνη πολυμέσων «συνορεύουν» σε δύο οθόνες που είναι έτσι σχεδιασμένες, για να δείχνουν σαν να είναι μια!

Υπάρχει πακέτο εξωτερικής εμφάνισης AMG για όσους θέλουν ένα πιο σπορ look και μάλιστα, συνοδεύεται από τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος, πεντάλ αλουμινίου και ειδικά πατάκια στο εσωτερικό. Το σημαντικότερο κομμάτι όμως για το σύγχρονο ηλεκτρικό crossover είναι αυτό του κινητήρα.

Αποδίδει 407 ίππους και 765 Nm ροπή στρέψης, που αρκούν για 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα και η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία, αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα με μια μόλις φόρτιση! Επίσης, η Mercedes λέει ότι οι μπαταρίες φορτίζουν από το 10% έως και το 80% σε 40 λεπτά, με το ειδικό WallBox που μπορεί ο ιδιοκτήτης να προμηθευτεί και να εγκαταστήσει στο σπίτι του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!