Νέοι κινητήρες και ανανεωμένη εμφάνιση για το Fiat 500X (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέοι κινητήρες και ανανεωμένη εμφάνιση για το Fiat 500X (pics)
Στα πρότυπα του «μικρού» 500 ανασχεδιάστηκε το SUV 500X και το facelift που δέχτηκε, πλαισιώθηκε και από νέους, σύγχρονους κινητήρες στην γκάμα!

Το Fiat 500X παρουσιάστηκε ως ένα στιλάτο μικρό SUV πριν από τέσσερα χρόνια, επεκτείνοντας την γκάμα του 500. Σήμερα ήρθε η στιγμή που η Fiat παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του, που το φέρνει πιο κοντά στο facelift που είχε δεχτεί το «μικρό» 500αράκι. Έτσι απέκτησε νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED εμπρός και πίσω, ενώ τα τελευταία έχουν και ένα μικρό κομμάτι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος στο κέντρο τους, όπως και το 500.

Οι προφυλακτήρες ανασχεδιάστηκαν, το ίδιο και η μάσκα, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε ένα νέο τιμόνι, πίνακα οργάνων διαφορετικής σχεδίασης και νέα οθόνη αφής επτά ιντσών στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα UConnect. Νέα όμως έχουμε και από τους κινητήρες του 500X. Πλέον, συναντάμε το τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ βενζίνης 1.0 λίτρου με 120 ίππους, που θα δούμε και στο νέo Jeep Renegade, ενώ ψηλότερα έχουμε τον επίσης νέο των 1.3 λίτρων με τα 150 άλογα.

Αν είστε... φαν των ατμοσφαιρικών κινητήρων, η Fiat δίνει την επιλογή του 1.600άρη με τους 110 ίππους για τη βασική έκδοση του 500X. Στους ντίζελ βρίσκεται ο γνωστός 1.3 MultiJet II των 95 ίππων στη βάση, ο 1.6 MultiJet των 120 ίππων στη συνέχεια και στην κορυφή υπάρχει ο δίλιτρος με τους 150 ίππους, την τετρακίνηση και το αυτόματο σασμάν των εννέα σχέσεων.

Εκτός του εννιατάχυτου, η Fiat προσφέρει και ένα εξάρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη σε συνδυασμό με τους κινητήρες της, ενώ βέβαια υπάρχει και μηχανικό ισάριθμων σχέσεων. Το ανανεωμένο Fiat 500X έρχεται με νέα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού όπως το ενεργό Cruise Control, το Traffic Sign Recognition, το Lane Assist και το Speed Advisor, ενώ θα είναι διαθέσιμο από το Φθινόπωρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!