Aπόρθητο φρούριο το Rezvani TΑΝΚ Military Edition (pics)

Gazzetta team
Aπόρθητο φρούριο το Rezvani TΑΝΚ Military Edition (pics)
Η στρατιωτική εκδοχή του επιβλητικού οχήματος διαθέτει τα πάντα! Από θωράκιση έως μάσκες οξυγόνου και από ελαστικά που δεν κλατάρουν έως συσκευές τεχνητής ομίχλης!

Πριν ένα χρόνο λανσάρισε η Rezvani το πρώτο της SUV στην αγορά. Η αμερικανική φίρμα έφτιαξε το όνομά της ως κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων, ωστόσο στράφηκε και προς την προσοδοφόρα κατηγορία με το μοντέλο ΤΑΝΚ, το οποίο παρουσίασε τώρα και στη μιλιταριστική εκδοχή Military Edition. Σλόγκαν του αυτοκινήτου είναι «Η πολυτέλεια συναντά τον Στρατό», καθώς συνδυάζει στοιχεία και τους δύο αυτούς κόσμους, ενώ κοστίζει περίπου 300.000 δολάρια.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα απόρθητο κάστρο πάνω σε τέσσερις τροχούς και όχι για ένα απλό όχημα. Η έκδοση Military Edition είναι βεβαίως θωρακισμένη και αλεξίσφαιρη, αντέχει σε πολυβόλα και όπλα μεγάλου διαμετρήματος, ενώ η μπαταρία και το ρεζερβουάρ της βρίσκονται μέσα σε ένα κέλυφος από ανθρακόνημα και το πάτωμα αντεπεξέρχεται ακόμη και σε εκρήξεις ναρκών.

Ο εξοπλισμός του ογκώδους μοντέλου περιλαμβάνει απλά τα πάντα, ώστε να μην κινδυνεύσουν ποτέ οι επιβάτες του από οποιουδήποτε τύπου επίθεση. Ετσι ξεφεύγει από τα μπλόκα και τους επίδοξους διώκτες του αμολώντας σύννεφα τεχνητής ομίχλης και θαμπώνοντας όσους το κυνηγούν με ειδικές συσκευές στροβοσκοπικής ακτινοβολίας.

Μάταια είναι και κάθε προσπάθεια, να το σταματήσουν πυροβολώντας τα λάστιχά του, καθώς είναι τεχνολογίας Run – Flat και κυλούν ακόμη και κλαταρισμένα.

Επίσης δεν έχει νόημα καμία απόπειρα εισβολής στο εσωτερικό του, αφού οι λαβές των θυρών ασφαλίζουν μαγνητικά και είναι μάλιστα ηλεκτροφόρες, για να μην μπορούν ούτε καν να τις αγγίξουν οι επιτιθέμενοι.

Ακόμη και μία επίθεση με δηλητηριώδη αέρια, δεν θα έφερνε αποτέλεσμα, καθώς σε αυτήν την περίπτωση πέφτουν αυτόματα μέσα στο σαλόνι του Rezvani TANK Military Edition μάσκες οξυγόνου για τον οδηγό και τους επιβάτες. Και μιας και μιλάμε για επιβάτες, να πούμε ότι η συγκεκριμένη στρατιωτική έκδοση μπορεί να μεταφέρει έως δέκα άτομα σε ισάριθμα δερμάτινα καθίσματα, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα υλικά και έχει δοθεί προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Αντάξιοι του όγκου και της πολυτέλειας του επιβλητικού SUV είναι και οι κινητήρες του. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του βασικού V8 κινητήρα των 6,4 λίτρων με 500 ίππους και του Supercharged Hellcat V8 των 6,2 λίτρων me 707 άλογα, ο οποίος χρεώνεται ωστόσο 65.000 δολάρια ακριβότερα. Ψιλολόγια δηλαδή…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!