O δεκάλογος του μικρότερου SUV της VW

Gazzetta team
O δεκάλογος του μικρότερου SUV της VW
Μετά το T-Roc, η VW θα λανσάρει το μικρότερο SUV T-Cross με 4,11 μ. μήκος, κυλιόμενα πίσω καθίσματα και τιμές εκκίνησης από περίπου 16.000 ευρώ για τις βασικές εκδόσεις.

Με εκρηκτικούς ρυθμούς αναπτύσσεται η κατηγορία των SUV πόλης, που βασίζονται στα γνωστά μας supermini. Μοντέλα, όπως το Renault Captur, το Peugeot 2008 ή το Citroen C3 AirCross αναδεικνύονται σε best seller και όλοι οι κατασκευαστές τρέχουν, για να προλάβουν να καπαρώσουν ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2017 πωλήθηκαν στην Ευρώπη 1,49 εκατ. μικρά SUV, που συνιστούν αύξηση 21,1% σε σχέση με το 2016. Ακόμη εντυπωσιακότερη είναι η σύγκριση με το 2010, όταν οι παγκόσμιες πωλήσεις των SUV πόλης είχαν ανέλθει σε 835.700 μονάδες. Πέρυσι πουλήθηκαν σε όλον τον κόσμο 5,48 εκατ. μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας και εφέτος εκτιμάται, ότι ο αριθμός τους θα αγγίξει σχεδόν τα 6,29 εκατ.

Εννοείται, ότι η VW δεν επιθυμεί να μείνει έξω από τον χορό, γι αυτό μετά το λανσάρισμα του lifestyle SUV T-Roc θα ακολουθήσει το μικρότερο T-Cross. Ιδού ένα παζλ του νέου μοντέλου, που απαρτίζεται από δέκα σημαντικά κομμάτια!

1. Διαστάσεις

Το T-Cross θα χρησιμοποιεί το προσαρμοζόμενο πάτωμα του VW Polo, με το μήκος του να ανέρχεται σε 4,11 μ. Ωστόσο θα ξεπερνά σε ύψος το Polo κατά 112 χιλιοστά.

2. Εμφάνιση

Λιγότερο lifestyle από το T-Roc, πιο νεανικό από το μεγαλύτερο Tiguan. Σε κάθε περίπτωση οι σχεδιαστικές συγγένειες με τα άλλα τρία SUV της μητρικής VW θα είναι απολύτως αντιληπτές.

3. Λανσάρισμα

Τα αποκαλυπτήρια του μικρότερου SUV της VW θα γίνουν το τελευταίο τρίμηνο του 2018, όμως το T-Cross θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019.

4. Παραγωγή

Θα υπάρξουν αρκετές μονάδες παραγωγής, με το εργοστάσιο στην Παμπλόνα της Ισπανίας να ικανοποιεί την ευρωπαϊκή αγορά. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η παραγωγή του T-Roc και σε Βραζιλία και Κίνα, ενώ θα ακολουθήσει πιθανότατα το 2021 και η Ινδία.

5. Εσωτερικό

Λιτό και ποιοτικό, όπως μας έχει συνηθίσει η Volkswagen. Πολύ πρακτική η κυλιόμενη σειρά των πίσω καθισμάτων, η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού θα είναι αναδιπλούμενη, ώστε να βολεύονται μακρόστενα αντικείμενα.

6. Χώρος αποσκευών

Αξιοπρεπέστατος, παρά τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου. Ο όγκος του χώρου αποσκευών θα κυμαίνεται –σε πενταθέσια διάταξη- μεταξύ 385 και 455 λίτρων, ενώ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα θα φτάνει τα 1.281 λίτρα.

7. Κόκπιτ

Στον εξοπλισμό του μικρού SUV θα προβλέπεται μεταξύ άλλων οθόνη οκτώ ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, αλλά και εικονικά στρογγυλά όργανα, ψηφιακής τεχνολογίας.

8. Συμπεριφορά

Οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων θα δίνουν έμφαση στην άνεση, όπως δηλαδή αρμόζει σε ένα αυστηρά εμπροσθοκίνητο μικρό SUV για την πόλη.

9. Κινητήρες

Εκδόσεις βενζίνης με τον γνωστό 1.0 ΤSI να αποδίδει 95 ή 115 ίππους και τον 1.5 TSI των 150 ίππων. Προβλέπεται επίσης έκδοση με τον ντιζελοκινητήρα 1.6 TDI σε εκδοχή 95 ίππων.

10. Τιμές

Οι τιμές θα ξεκινούν ενδεικτικά από περίπου 16.000 ευρώ. Θα υπάρξουν ωστόσο πέντε εξοπλιστικά επίπεδα, οπότε οι κορυφαίες εκδόσεις ενδέχεται να υπερβαίνουν ακόμη και τις 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!