Θωρακισμένα «τέρατα» οι μοτοσικλέτες συνοδείας του Πούτιν (pics & vid)

Gazzetta team
Θωρακισμένα «τέρατα» οι μοτοσικλέτες συνοδείας του Πούτιν (pics & vid)
Περίπου μισό τόνο θα ζυγίζει η θωρακισμένη προεδρική μοτοσικλέτα Cortege, η οποία θα συνοδεύει και θα προστατεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις επίσημες εμφανίσεις του.

Πρόσφατα απέκτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μία νέα προεδρική λιμουζίνα, η οποία θα συνοδεύεται σύντομα και από νέες μοτοσικλέτες. Όπως και στην περίπτωση της λιμουζίνας, έτσι και τα νέα κυβερνητικά δίκυκλα θα είναι ρώσικης εξέλιξης και κατασκευής. Μάλιστα θα είναι της ίδιας μάρκας, Cortege και θα προέρχονται από το κρατικό εργοστάσιο Rostec.

Στην ουσία μιλάμε για πραγματικά «θηρία», που θα ζυγίζουν γύρω στα 500 κιλά εξαιτίας των θωρακισμένων μερών τους. Παρά το βάρος τους ωστόσο, θα είναι σε θέση να επιταχύνουν από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και να πιάσουν τα 250 χλμ./ώρα τελική. Για τις συγκεκριμένες επιδόσεις θα φροντίζει κατά κύριο λόγο ο –πιθανότατα μπόξερ- κινητήρας των 150 ίππων, για τον οποίο πάντως δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Η Cortege υιοθετεί τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά μίας κλασικής μοτοσικλέτας τουρισμού με επενδύσεις που ανεβαίνουν μέχρι ψηλά και δύο βαλίτσες ενσωματωμένες στο πίσω μέρος, κάτω από το οποίο περνούν οι απολήξεις της εξάτμισης.

Η παραγωγή των μοτοσικλετών Cortege θα ξεκινήσει περί τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2019. Αρχικά θα καλύψει κρατικές ανάγκες της Ρωσίας, αργότερα όμως θα κυκλοφορήσουν κανονικά στο εμπόριο σε άγνωστες προς το παρόν τιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!