Το Μilan Red απασφαλίζει και «πυροβολεί» με 1.325 ίππους

Gazzetta team
Το Μilan Red απασφαλίζει και «πυροβολεί» με 1.325 ίππους
Το hypercar Milan Red είναι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο με τις εκρηκτικές επιδόσεις του, κοστίζει γύρω στα δύο εκατ. ευρώ, ωστόσο έχουν «φύγει» ήδη περίπου 20 κομμάτια.

Ποιος είπε, ότι τα supercars πρέπει να προέρχονται από την Ιταλία, τη Γερμανία ή την Αγγλία; Η Αυστρία απέδειξε, ότι στην κατηγορία των μοντέλων υψηλών επιδόσεων και περιορισμένης παραγωγής υπάρχει πάντα χώρος για νέους «παίκτες», όπως το Milan Red.

Πρόκειται για το πρώτο υπεραυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους της αυστριακής μάρκας Milan, που θα κυκλοφορήσει σε έναν συλλεκτικό αριθμό μόλις 99 μονάδων, με τις παραδόσεις των πρώτων μοντέλων να ξεκινούν από το 2020. Το εντυπωσιακό hypercar θυμίζει εμφανισιακά τη Bugatti Chiron και θα κοστίζει σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο έχουν παραγγελθεί ήδη 18 κομμάτια από ενδιαφερόμενους πελάτες, οι οποίοι προφανώς διαθέτουν ανάλογα φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Καρδιά του διθέσιου μοντέλου αποτελεί ένας V8 κινητήρας 6,2 λίτρων, που αποδίδει 1.325 ίππους με τη συνδρομή τεσσάρων turbo και συναρμολογείται χειροποίητα από την εταιρεία AVL. Το συνολικό βάρος του Milan Red δεν ξεπερνά τα 1.300 κιλά, οπότε μιλάμε για μία αναλογία ενός κιλού ανά ίππο! Ετσι δεν πρέπει να μας ξενίζει η εκρηκτική επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα, που πραγματοποιείται σε 2,5’’, αλλά ούτε και η μέγιστη ταχύτητα, η οποία υπερβαίνει το όριο των 400 χλμ./ώρα!

Για να συγκρατηθεί το βάρος του αυτοκινήτου σε τόσο χαμηλά επίπεδα, έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την κατασκευή του πανάλαφρα υλικά, όπως τιτάνιο και ανθρακόνημα. Ωστόσο το highlight του Milan Red βρίσκεται σε ένα απρόσμενο σημείο και πιο συγκεκριμένα στον πίνακα οργάνων του, όπου εμφανίζεται ένδειξη με τους παλμούς της καρδιάς του οδηγού. Με τις ταχυπαλμίες να βρίσκονται βέβαια στην ημερήσια διάταξη!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!