Πάνω από 10.000 ίπποι για το θηρίο της Dodge (pics)

Gazzetta team
Πάνω από 10.000 ίπποι για το θηρίο της Dodge (pics)
H Dodge ένωσε τις δυνάμεις της με τον βελτιωτή Mopar, για να δημιουργήσουν με το Charger Funny Car ένα εξωπραγματικό μοντέλο για το αμερικανικό πρωτάθλημα Dragster.

Η κεντρική φωτογραφία του θέματός μας ξεγελά, καθώς το Funny Car απεικονίζεται με το Charger SRT Hellcat παραγωγής, ωστόσο τα δύο μοντέλα δεν έχουν μεταξύ τους καμία σχέση εκτός από το όνομα και κάποιες σχεδιαστικές ομοιότητες. Το πινακιδάτο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο V8 βενζινοκινητήρα 717 ίππων και αποτελεί τη δυνατότερη και γρηγορότερη λιμουζίνα παραγωγής στον κόσμο. Ακόμη όμως και έτσι, απέχει έτη φωτός από το θηριώδες Dodge Charger SRT Hellcat NHRA Funny Car, που έκανε ντεμπούτο αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα Μπαντιμέρ των ΗΠΑ.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πρόκειται για ένα δημιούργημα του οίκου βελτιώσεων Mopar με αμάξωμα από συνθετικά υλικά, σχεδιαστικά στοιχεία του Charger Hellcat παραγωγής, αλλά και ένα κιτ πρόσθετων αεροτομών και διαχυτών από ανθρακόνημα, που προσδίδουν στο πρωτότυπο μοντέλο μία εμφάνιση οχήματος κάποιου υπερήρωα. Κάτω από αυτό το κέλυφος κρύβεται η τεχνολογία ενός πισωκίνητου αγωνιστικού οχήματος για το αμερικανικό πρωτάθλημα Dragster, ΝΗRA.

Μέσα σε ένα σωληνωτό πλαίσιο φωλιάζει ένας τεράστιος κινητήρας V8 χωρητικότητας 8,2 λίτρων με υπερμεγέθη μηχανικό υπερσυμπιεστή («κομπρέσορα»), ο οποίος χρησιμοποιεί ως καύσιμο μεθανόλη. Η ισχύς του ξεπερνά αισθητά τους 10.000 ίππους χάρη και στο αεροδυναμικό σχήμα του οχήματος, ενώ τα 0 – 100 χλμ./ώρα πραγματοποιούνται σε μόλις 3,8’’. Επίσης, το αυτοκίνητο πιάνει τα 580 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας μέσα σε περίπου 300 μέτρα, ενώ οδηγός του θα είναι στο εφετινό πρωτάθλημα ο Ματ Χάγκαν της ομάδας Don Schumacher Racing – Team.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!