Συλλεκτικό GT-R σε συνεργασία Nissan και Italdesign! (pics & vid)

Δημήτρης Γράτσος
Συλλεκτικό GT-R σε συνεργασία Nissan και Italdesign! (pics & vid)
Η Nissan και η Italdesign δημιούργησαν ένα νέο, πρωτότυπο όχημα 720 ίππων, εν ονόματι GT-R50.

Βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής του Nissan GT-R Nismo 2018, το εντυπωσιακό GT-R50 μνημονεύει τις επετείους των 50 ετών τόσο για το GT-R, όσο και για την Italdesign, ενώ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, τον επόμενο μήνα. Η Italdesign ανέπτυξε, σχεδίασε και κατασκεύασε το αυτοκίνητο, ενώ τα ξεχωριστά σχέδια του εξωτερικού και του εσωτερικού του GT-R50, δημιουργήθηκαν από τις ομάδες της Nissan Design Europe στο Λονδίνο και της Nissan Design America.

«Τι γίνεται αν δημιουργήσουμε ένα GT-R χωρίς όρια και στη συνέχεια το κατασκευάσουμε πραγματικά;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan για τον παγκόσμιο σχεδιασμό. «Αυτό είναι ένα σπάνιο παράθυρο στο χρόνο όπου τέμνονται δύο μεγάλες στιγμές: 50 χρόνια της Italdesign που διαμορφώνει τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και 50 χρόνια της Nissan στη δημιουργία ενθουσιασμού, μέσω του κορυφαίου μας GT-R. Έτσι, για να γιορτάσουμε αυτή τη σύγκλιση, η Nissan και η Italdesign δημιούργησαν αυτό το ειδικό GT- R που σηματοδοτεί 50 χρόνια κορυφαίας μηχανικής τεχνολογίας».

Το Nissan GT-R50 της Italdesign διαθέτει ένα ξεχωριστό χρυσό εσωτερικό στοιχείο που εκτείνεται σε όλο σχεδόν το πλάτος του οχήματος. Το καπό είναι εμφανώς διογκωμένο τονίζοντας τον δυναμισμό του αυτοκινήτου, ενώ οι λεπτοί προβολείς LED εκτείνονται από τους θόλους των τροχών, μέχρι το χείλος πάνω από τις εξωτερικές γρίλιες της εισαγωγής του αέρα. Κυριαρχώντας στην πλευρική όψη, η ξεχωριστή γραμμή οροφής έχει χαμηλώσει κατά 54 χιλιοστά, ενώ το έμβλημα GT-R, σε συνδυασμό με τις εσοχές ψύξεις «samurai blade» πίσω από τους μπροστινούς τροχούς, προεξέχει περισσότερο.

Τα διπλά στρογγυλά πίσω φώτα του GT-R επανασχεδιάστηκαν στη λογική ενός ξεχωριστού «πλωτού» χαρακτηριστικού, με λεπτούς δακτυλίους φωτός και κοίλα κέντρα, τοποθετημένα έτσι ώστε να ενώνουν το εξωτερικό στήριγμα και το κεντρικό τμήμα της δομής του χώρου αποσκευών. Η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, τοποθετημένη με δύο ορθοστάτες, ολοκληρώνει τη συνολική εμφάνιση. Οι ειδικής κατασκευής τροχοί, 21 x 10 ίντσες μπροστά και 21 x 10,5 ίντσες πίσω, τονίζουν την επιθετική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η εξωτερική βαφή είναι χρώματος Liquid Kinetic Grey, με έντονες λεπτομέρειες σε Energetic Sigma Gold.

Στο εσωτερικό του, το Nissan GT-R50 της Italdesign αντανακλά το μοντέρνο, υψηλών επιδόσεων DNA του. Δύο διαφορετικά φινιρίσματα από ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται εκτενώς σε όλη την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών, μαζί με το μαύρο Alcantara και το κορυφαίο μαύρο ιταλικό δέρμα στα καθίσματα. Οι χρυσές λεπτομέρειες αντανακλούν τον εξωτερικό σχεδιασμό σε όλο τον πίνακα οργάνων, τις πόρτες και τον φουτουριστικό επιλογέα ταχυτήτων, που είναι εμπνευσμένος από τους αγώνες αυτοκινήτου. Το κέντρο του τιμονιού και οι ακτίνες του είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ενώ η στεφάνη διαθέτει ένα επίπεδο κάτω μέρος, με το σύνολο του τιμονιού να είναι άψογα επενδυμένο με Alcantara.

Κάτω από το νέο σχήμα του Nissan GT-R50 από την Italdesign, κρύβεται ένας πραγματικός θησαυρός! Βασιζόμενη στην εμπειρία των αγώνων GT3 της Nissan, η Nismo ενίσχυσε τον συναρμολογημένο με το χέρι κινητήρα V638RETT V6 των 3.8 λίτρων, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής. Η ανάρτηση έχει και αυτή επανασχεδιαστεί, διαθέτοντας το σύστημα DampTronic της Bilstein. Για την πέδηση, φροντίζουν τα εμπρός 6πίστονα φρένα της Brembo και τα αντίστοιχα 4πίστονα πίσω, με τις τεράστιες δαγκάνες, λαμπερού κόκκινου χρώματος.

Στιγμιότυπα με εικόνες από το συναρπαστικό Nissan GT-R50 από την Italdesign, μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω video:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!