Επτά αυτοκίνητα που... μιμούνται τα SUV! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Επτά αυτοκίνητα που... μιμούνται τα SUV! (pics)
Η συνταγή με τα καθημερινά, αστικά μοντέλα που «ντύνονται» με... περιπετειώδεις «στολές» δείχνει να αρέσει στο αγοραστικό κοινό και την επιλέγουν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές!

Είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο, να βλέπουμε τις εταιρείες αυτοκινήτων να φτιάχνουν μικρά, αστικά crossover που στην ουσία προσφέρουν μόνο την πιο macho εμφάνιση και κάποιες δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο.

Αυτό συμβαίνει γιατί συνδυάζουν άριστα την εντός πόλης πρακτικότητα, με τις χαμηλότερες τιμές από τα SUV και την πιο «άγρια» εικόνα που αρέσει, ενώ στην ουσία δεν στοιχίζουν πολλά χρήματα εξέλιξης στους κατασκευαστές, καθώς διαφοροποιούνται μόνο στο αισθητικό κομμάτι.

Δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποιο σύστημα τετρακίνησης και οι όποιες διαφορές περιορίζονται στην απόσταση από το έδαφος! Δείτε επτά νέα μοντέλα που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και συνδυάζουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, σε ένα μόνο αυτοκίνητο!

Dacia Sandero Stepway

Τα αυτοκίνητα της Dacia τα γνωρίζουμε κατά κύριο λόγο, για την εξαιρετική σχέση τιμής-αξίας που προσφέρουν. Έχουν τεχνογνωσία από τον όμιλο της Renault και ένα ενδιαφέρον μοντέλο στην γκάμα είναι το Sandero Stepway, ένα supermini με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και προστατευτικά μαύρα πλαστικά.

Fiat Panda City Cross

Εκτός από την έκδοση 4x4 του Fiat Panda, η οποία έχει πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες, η ιταλική φίρμα προσφέρει το μίνι της και στην έκδοση City Cross που δεν έχει το σύστημα τετρακίνησης, για όποιον δεν το χρειάζεται, όμως θέλει το περιπετειώδες στυλ. Έχει ελαστικά μικτής χρήσης M+S και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από τα συμβατικά Panda.

Ford Fiesta Active

Το νέο Ford Fiesta εκτός από την «απλή», την ST-Line και τη Vignale έκδοση, διατίθεται και ως Active. Αυτό σημαίνει μαύρα προστατευτικά πλαστικά, εμφάνιση σε στυλ SUV και ράγες οροφής, που του δίνουν μια μοναδική εικόνα διαφοροποίησης συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις του. Έχει «ψηλώσει» από το έδαφος κατά 18 χιλιοστά.

Kia Picanto X-Line

Το Kia Picanto διατίθεται ως σπορ GT-Line και «περιπετειώδες» X-Line που ξεχωρίζει αμέσως χάρη στα crossover χαρακτηριστικά του. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του τονίζεται και λόγω των πράσινων λεπτομερειών που συναντάμε σε μάσκα και διάφορα άλλα σημεία του αμαξώματος, ενώ το χωρίζουν από την άσφαλτο συνολικά 156 χιλιοστά, 15 περισσότερα από τα υπόλοιπα Picanto.

Opel Adam Rocks

Η Opel στόχευε προς το νεανικό αγοραστικό κοινό με το Adam και για να ενισχύσει το προφίλ του, παρουσίασε την ενδιαφέρουσα έκδοση Rocks που παραπέμπει σε SUV, λόγω των προστατευτικών του πλαστικών περιμετρικά του κάτω μέρους του αμαξώματος. Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα Adam, οι επιλογές εξατομίκευσης είναι πρακτικά ανεξάντλητες.

SEAT Leon ST X-Perience

Ποιος δεν θα ήθελε ένα ποιοτικό οικογενειακό μοντέλο με μεγάλους χώρους, ασφάλεια, όμορφο ντιζάιν και τετρακίνηση για εκδρομικές αποδράσεις; Αυτό σκέφτηκε και η SEAT και έβγαλε την έκδοση X-Perience για το Leon ST, που είχε «έτοιμο» στην γκάμα της. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί συνολικά κατά δεκαπέντε χιλιοστά.

Volvo V40 Cross Country

Όπως και στην περίπτωση του SEAT έτσι και στο Volvo, υπάρχει τετρακίνητη επιλογή στην γκάμα όμως επειδή δεν διαφέρει σχεδόν πουθενά από ένα V40 «της σειράς», μπορεί να προστεθεί στη λίστα. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και απόσταση από το έδαφος μεγαλύτερη κατά δώδεκα χιλιοστά, συγκριτικά με τις άλλες εκδόσεις του σουηδικού μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!