Με αρετές πραγματικής λιμουζίνας το νέο Volvo S60 (pics & vid)

Με αρετές πραγματικής λιμουζίνας το νέο Volvo S60 (pics & vid)

Με αρετές πραγματικής λιμουζίνας το νέο Volvo S60 (pics & vid)

Ένα S90 με μικρότερες διαστάσεις είναι το ολοκαίνουργιο Volvo S60, με κινητήρες έως 420 ίππους, κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας και όμορφη σχεδίαση. 

Η Volvo μας είχε παρουσιάσει ήδη το νέο V60 και περιμέναμε μέχρι να κάνει το ίδιο και με τη σεντάν εκδοχή του, το S60. Σήμερα, η σουηδική φίρμα μας αποκάλυψε και αυτό, ένα πραγματικά σύγχρονο αυτοκίνητο σαφώς επηρεασμένο από το μεγαλύτερο S90. Το εξωτερικό σχεδιαστικό κομμάτι ανήκει στα δυνατά του σημεία. 

Η εμπρός μάσκα με τις κάθετες γρίλιες και τα χαρακτηριστικά πλέον φωτιστικά σώματα, είναι εδώ, ενώ πίσω ο τρίτος όγκος προστίθεται αρμονικά συνθέτοντας ένα σεντάν με πολύ όμορφες αναλογίες. Τα φωτιστικά σώματα σε σχηματισμό "C", κλέβουν την παράσταση και οι παραλληλόγραμμες απολήξεις των εξατμίσεων προσθέτουν σπορ πόντους. 

Το εσωτερικό του νέου S60 είναι ένα ακόμη προσόν του. Η λογική της κάθετα τοποθετημένης μεγάλης οθόνης αφής στο κέντρο της κονσόλας ακολουθείται και εδώ, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρει πολύ καλή πληροφόρηση και οι όμορφοι διακόπτες στην κονσόλα δίνουν νότες σουηδικού στυλ που έχουμε συνηθίσει από τα πρόσφατα δημιουργήματα της φίρμας. 

Στο κομμάτι της τεχνολογίας ετοιμαστείτε για μια... καταιγίδα συστημάτων ασφαλείας, όπως σε όλα τα Volvo και συγκεκριμένα, έχουμε σύστημα προστασίας εκτροπής από το δρόμο, σύστημα ελέγχου κάθετης κυκλοφορίας κατά την όπισθεν, σύστημα ανίχνευσης ύπαρξης αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για την αποφυγή σύγκρουσης και πολλά ακόμη. 

Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι πως διατίθεται σύστημα αυτόνομης οδήγησης που αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε δρόμους με καλή διαγράμμιση και σε ταχύτητες έως τα 130 χλμ./ώρα. Γκάζι, φρένο και διεύθυνση του οχήματος, μπορούν να ανατεθούν εξ ολοκλήρου στο σύστημα! Εννοείται πως στο βασικό εξοπλισμό βρίσκονται και οι πλατφόρμες σύνδεσης με smartphones Android Auto και Apple CarPlay. 

Οι κινητήρες του νέου Volvo S60, ξεκινούν με μοτέρ βενζίνης 2.0 λίτρων στις εκδόσεις T5 και T6. Δεν έχει ανακοινωθεί η απόδοσή τους, όμως γνωρίζουμε πως τα υβριδικά σύνολα (μοτέρ βενζίνης + ηλεκτροκινητήρες) θα αποδίδουν 345 και 407 ίππους στις εκδόσεις T6 και T8 Twin Engine. Θα υπάρχει άλλη μια έκδοση βασισμένη στην T8, στην οποία βάζει... το χεράκι της η Polestar και η απόδοση ανεβαίνει στους 420 ίππους. Σύμφωνα με τη Volvo μάλιστα, το νέο S60 είναι ένα πραγματικά ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό οδηγό. 

Best of internet