Το ολοκαίνουργιο Audi A1 «τα σπάει»! (pics)

Gazzetta team
Το ολοκαίνουργιο Audi A1 «τα σπάει»! (pics)
Η δεύτερη γενιά του premium γερμανικού supermini μόλις παρουσιάστηκε και η Audi μας δείχνει ένα αυτοκίνητο με στυλ, χαρακτήρα και «φορτωμένο» με τεχνολογία!

Η πρώτη γενιά του Audi A1 έκανε την ποιότητα και το ύφος των αυτοκινήτων της φίρμας πιο προσιτή, ενώ παράλληλα προστέθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο στην κατηγορία απέναντι από αυτοκίνητα όπως το MINI για παράδειγμα. Η δεύτερη, ολοκαίνουργια γενιά του A1 μόλις παρουσιάστηκε και ανέβασε το προφίλ που έχτισε το πρώτο, αρκετά σκαλοπάτια υψηλότερα, με το «καλησπέρα»!

Αισθητικά, αναγνωρίζεις αμέσως πως βγήκε από το σχεδιαστήριο της Audi και μάλιστα έχει επιρροές από τα νέα, μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας. Η δυναμική του εμφάνιση συνδυάζεται με το στυλ και οι διαστάσεις του έχουν μεγαλώσει, φτάνοντας πλέον τα 4,03 μέτρα μήκους! Το εσωτερικό επίσης υιοθετεί την τελευταία σχεδιαστική λέξη της Audi.

Η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, συνδυάζεται με πολυλειτουργικό τιμόνι και οι ευχάριστες διχρωμίες δίνουν τις απαραίτητες για ένα supermini νεανικές νότες. Περιμένουμε ότι η ποιότητα συναρμολόγησης και υλικών θα βρίσκονται στα γνωστά υψηλά επίπεδα της Audi, όπως και στο προηγούμενο A1 και ότι οι χώροι στο εσωτερικό έχουν μεγαλώσει αρκετά, λόγω των αυξημένων διαστάσεων. To πορτμπαγκάζ πάντως είναι αρκετά μεγαλύτερο, φτάνοντας τα 335 λίτρα συνολικού όγκου. Οι κινητήρες που θα διατίθεται το νέο A1 είναι γνωστοί και από τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου.

Ο 1.0 TFSI θα υπάρχει σε παραλλαγή 95 και 115 ίππων ενώ η ισχύς θα φτάνει έως και τα 200 άλογα με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας βενζινοκινητήρα. Δεν γνωρίζουμε αν θα παρουσιαστεί και S1 στη συνέχεια, καθώς για την ώρα οι επίσημες πληροφορίες για τα μοτέρ και τις εκδόσεις είναι περιορισμένες. Αυτό που ξέρουμε, είναι πως με τους περισσότερους κινητήρες θα δίνεται η επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο τύπου διπλού συμπλέκτη S-Tronic. Το νέο Audi A1 θα κυκλοφορήσει από το 2019, οπότε ακόμη η μάρκα δεν έχει αναφερθεί καθόλου στις τιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!