Τα δέκα χαμηλότερα αυτοκίνητα του κόσμου! (pics)

Gazzetta team
Τα δέκα χαμηλότερα αυτοκίνητα του κόσμου! (pics)
Με ποια μοντέλα μπορείς να περάσεις κάτω από μπάρες... διοδίων και πάρκινγκ; Τα δέκα χαμηλότερα αυτοκίνητα που ακολουθούν σίγουρα μπορούν να το κάνουν, όμως δεν σας το προτείνουμε!

Ένα καθημερινό μικρομεσαίο μοντέλο έχει ύψος περίπου 1,5 μέτρο, τα SUV ανεβαίνουν κάπου στο 1,6 με 1,7 και κάποια μεγαλύτερα, ξεφεύγουν ακόμη περισσότερο. Ποια όμως είναι τα αυτοκίνητα με το μικρότερο ύψος, που έχουμε δει ποτέ;

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για την ακρίβεια, τα παρακάτω μοντέλα είναι τόσο «κοντά», που μπορούν να περάσουν ακόμη και κάτω από μπάρες στα διόδια και τα πάρκινγκ, άσχετα που αν είστε κάτοχος κάποιου από αυτού, δεν θα έπρεπε να το κάνετε. Δείτε τα αναλυτικά παρακάτω!

Flatmobile

Ύψος: 48 εκατοστά

Το Flatmobile δεν το λες ακριβώς φυσιολογικό αυτοκίνητο δρόμου, όμως είναι το πιο «κοντό» στην ιστορία της αυτοκίνησης! Μοιάζει με Batmobile και σίγουρα είναι εντυπωσιακό.

Lancia Stratos Zero Concept

Ύψος: 84 εκατοστά

Κάποτε, η Lancia κατασκεύαζε φοβερά αυτοκίνητα και εντυπωσιακά πρωτότυπα. Ένα τέτοιο είναι και η Stratos Zero Concept που αναμφίβολα τραβά το μάτι σαν μαγνήτης.

Ferrari 512 S Modulo Concept

Ύψος: 93 εκατοστά

Με χαρακτηριστικό σχέδιο από τον Pininfarina και έναν V12 κινητήρα των 550 ίππων κάτω από το καπό, η 512 S Modulo Concept είναι μια πραγματική Ferrari.

Porsche 917K

Ύψος: 94 εκατοστά

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στη φωτογραφία όσο κι αν δεν του φαίνεται, μπορεί να πάρει έγκριση κίνησης στο δημόσιο δρόμο, αν και είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό. Παράλληλα, είναι και ένα από τα χαμηλότερα αυτοκίνητα στον κόσμο!

Porsche 550 Spyder

Ύψος: 98 εκατοστά

Το κλασικό μοντέλο της Porsche από το 1953 είχε φοβερές για την εποχή αναλογίες, στις οποίες συνέβαλλε τα μέγιστα και το χαμηλό ύψος, που είναι κάτω από ένα μέτρο!

Alfa Romeo 33 Stradale

Ύψος: 99 εκατοστά

Οριακά κάτω από το ένα μέτρο, η Alfa Romeo 33 Stradale έχει χαμηλό ύψος και τεράστια συλλεκτική αξία! Μόλις 18 από αυτές κατασκευάστηκαν.

Ford GT40

Ύψος: 101 εκατοστά

Γεννημένο μέσα από τους αγώνες, το Ford GT είναι ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο επιδόσεων που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα κορυφαίο supercar.

Lamborghini Miura

Ύψος: 105 εκατοστά

Η πρώτη απόπειρα της Lamborghini να μπει στα «χωράφια» των supercars, μετά τα χωράφια που έμπαιναν τα τρακτέρ που κατασκεύαζε η μάρκα, ήταν η Miura. Είχε εντυπωσιακή εμφάνιση με πολύ χαμηλό ύψος, μόλις 105 εκατοστών!

Aston Martin Bulldog

Ύψος: 109 εκατοστά

Μπορεί να μοιάζει σαν πρωτότυπο, όμως η Aston Martin Bulldog στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε σε 25 μονάδες! Έχει εντυπωσιακό σχήμα και η κορυφή της απέχει μόλις 109 εκατοστά από το έδαφος.

BMW M1

Ύψος: 114 εκατοστά

Ένα μοντέλο-σταθμός για την ιστορία της BMW, είναι η θρυλική M1. Φτιάχτηκε μόλις σε 456 μονάδες και είχε έναν κινητήρα 280 ίππων! Τον κορυφαίο σχεδιασμό τον επιμελήθηκε ο Giugiaro.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!