Μεγαλύτερη και καλύτερη από ποτέ η νέα BMW X5 (pics & vid)

Gazzetta team
Μεγαλύτερη και καλύτερη από ποτέ η νέα BMW X5 (pics & vid)
Το μεγάλο SUV της BMW ανανεώνεται και γίνεται ένα ακόμη πιο σύγχρονο και προηγμένο μοντέλο, με... τόνους τεχνολογίας και πληθωρικές ανέσεις.

Η X5 ήταν το πρώτο μοντέλο της Σειράς Χ της BMW και βέβαια, έχει μεγάλη σημασία για τη μάρκα αφού την εκπροσωπεί στα παραδοσιακά μεγάλα πολυτελή SUV. Η νέα, έχει μεγαλώσει και έχει φτάσει πλέον τα 4.922 χιλιοστά μήκους, κερδίζοντας παράλληλα και 42 χιλιοστά στο μεταξόνιο, προς όφελος των εσωτερικών χώρων. Αισθητικά, στο εμπρός μέρος θυμίζει αρκετά τη νέα X3 αλλά και την X4 που πρόσφατα ανανεώθηκε.

Γρίλια και προφυλακτήρες κλέβουν φυσικά την παράσταση και ο όγκος της «καμουφλάρεται» με την πρώτη ματιά. Πίσω, κρατάει ένα δικό της ξεχωριστό σχεδιαστικό μοτίβο με εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα που έχουν LED «υπογραφή». Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι διάχυτη, με κορυφαίας ποιότητας υλικά να θεωρούνται δεδομένα.Δύο οθόνες 12,3 ιντσών φιλοξενούν τις ενδείξεις του συστήματος πολυμέσων και του πίνακα οργάνων και βέβαια ο εξοπλισμός περιλαμβάνει απλώς τα πάντα, από θερμαινόμενα/κλιματιζόμενα καθίσματα και ηχοσύστημα με 20 ηχεία, έως σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης κλπ.

Στο κομμάτι των κινητήρων, έχουμε ένα σύνολο βενζίνης, δύο πετρελαίου και αργότερα θα δούμε ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό (Plug-In Hybrid) και βέβαια την X5 M. Το μοτέρ βενζίνης είναι 3.0 λίτρων, εξακύλινδρο σε σειρά τούρμπο και αποδίδει 340 ίππους με 450 Nm ροπή στρέψης. Ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 243 χλμ./ώρα. Στα ντίζελ, έχουμε το xDrive30d και το xDrive50d. Το πρώτο έχει κυβισμό 3.0 λίτρων, αποδίδει 265 ίππους και 620 Nm ροπή. Το δεύτερο, έχει τον ίδιο κυβισμό αλλά και... τέσσερα τούρμπο (!), με συνολική απόδοση 400 ίππων και 760 Nm ροπής! Ενδεικτικά, χρειάζεται 5,2 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει έως και τα 250 χλμ./ώρα. Όλοι οι κινητήρες πάνε πακέτο με αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση xDrive.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!