SEAT Leon 1.4 TGI: Οικονομία με φυσικό αέριο λόγω... τιμής

Gazzetta team
SEAT Leon 1.4 TGI: Οικονομία με φυσικό αέριο λόγω... τιμής
Η έκδοση φυσικού αερίου του Seat Leon βαθμολογείται με άριστα, καθώς αποδεικνύεται έως και 50% οικονομικότερη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, που χρησιμοποιούν βενζίνη ή diesel.

Ένα αυτοκίνητο δεν θεωρείται οικονομικό μόνο επειδή το αγοράζουμε σε μια λογική τιμή. Όπως όλα τα πράγματα, το κέρδος που αποκομίζουμε το εξετάζουμε σε βάθος χρόνου. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν κάποια ΙΧ τα οποία «παίρνουν άριστα».

Ένα από αυτά είναι η έκδοση φυσικού αερίου του SEAT Leon 1.4 TGI, το οποίο κυκλοφορεί σε πολύ ανταγωνιστική τιμή ενώ κατά τη χρήση του αποδεικνύεται οικονομικότερο έως και 50% σε σύγκριση με άλλα συμβατικά καύσιμα.

Οι συστάσεις.....

To SEAT Leon 1.4 TGI, όπως ονομάζεται η έκδοση φυσικού αερίου του δημοφιλούς ισπανικού μοντέλου, αποτελεί την ιδανική πρόταση για οικονομικές και οικολογικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Ο κινητήρας του αποδίδει στη συγκεκριμένη εκδοχή 110 ίππους και ξεχωρίζει με τη σπιρτάδα του, αλλά και την αθόρυβη λειτουργία του. Το πεντάθυρο μοντέλο συνδυάζει δύο καύσιμα, το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και τη βενζίνη και λειτουργεί με το πρώτο, ενώ η μετάβαση στη βενζίνη γίνεται αυτόματα, μόλις αδειάσει το ρεζερβουάρ του αερίου.

Με βάση αξιόπιστες μετρήσεις, το SEAT Leon 1.4 TGI αποδεικνύεται έως 50% οικονομικότερο σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο μοντέλο και έως 30% πιο συμφέρον ακόμη και από ένα αυτοκίνητο με κινητήρα πετρελαίου. Σε αυτά τα πλεονεκτήματα πρέπει να προσθέσουμε τη μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 25% σε σχέση με ένα κινητήρα βενζίνης και την αυξημένη αυτονομία του οχήματος χάρη στη χρήση δύο καυσίμων. Το φυσικό αέριο είναι ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο, καθώς σε περίπτωση διαρροής, αναδύεται προς τα πάνω και διαλύεται.

Στον πίνακα οργάνων υπάρχουν δύο ενδείξεις για τη βενζίνη και για το φυσικό αέριο

Σημαντικό είναι επίσης να τονίσουμε, ότι σε αντίθεση με άλλες πανάκριβες τεχνολογίες (όπως π.χ. η υβριδική και η ηλεκτροκίνηση), τα οχήματα φυσικού αερίου πωλούνται σε πολύ προσιτές τιμές και αποσβένουν σύντομα το ελαφρά υψηλότερο κόστος κτήσης τους σε σχέση με τα μοντέλα βενζίνης ή πετρελαίου. Συγκεκριμένα το SEAT Leon 1.4 TGI Style με πλούσια επίπεδα εξοπλισμού κοστίζει από 18.395 ευρώ και επιβεβαιώνει, ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση από κάθε άποψη.

Εύκολη οδήγηση με φυσικό αέριο

Η οδήγηση με το Seat Leon 1.4 TGI είναι απόλαυση χάρη φυσικά στο ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και το καύσιμο. Το φυσικό αέριο της αυτοκίνησης έχει υψηλότερο αριθμό οκτανίων από τη βενζίνη (130 έναντι 90), γεγονός που επιτυγχάνει την καύση χωρίς να απαιτείται αυτό-ανάφλεξη και στο σύνολό της γιατί το μίγμα φυσικού αερίου και αέρα είναι τέλειο σε οποιαδήποτε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το ρεζερβουάρ αερίου βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ

Το λάδι του κινητήρα «μολύνεται» λιγότερο στην περίπτωση του φυσικού αερίου, επιφέροντας μεγαλύτερα διαστήματα αλλαγής λαδιών από ότι στις περιπτώσεις της βενζίνης. Καθώς δεν υπάρχουν ιζήματα, τα μπουζί διατηρούνται καθαρά, ενώ δεν υπάρχουν διαβρώσεις στους κυλίνδρους και τα μεταλλικά μέρη του κινητήρα.

Το φυσικό αέριο καλύπτει πλήρως τα πλέον αυστηρά περιβαλλοντολογικά πρότυπα που απαιτούνται από τις κυβερνήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς υγιεινής και ασφάλειας.

Οι κινητήρες που λειτουργούν με φυσικό αέριο παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από αυτούς της βενζίνης και 35% λιγότερο από αυτούς του πετρελαίου.

Σε σύγκριση με αυτούς της βενζίνης, οι κινητήρες που λειτουργούν με φυσικό αέριο επιτυγχάνουν 95% μείωση στις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα, 80% μείωση στις εκπομπές υδρογονανθράκων και 30% μείωση στα οξείδια του αζώτου.

Αυξάνονται τα πρατήρια ανεφοδιασμού

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες προώθησης της «αεριοκίνησης» είναι η ανάπτυξη δικτύου CNG πρατηρίων.

Η ΔΕΠΑ έχει αναπτύξει δίκτυο πρατηρίων FISIKON στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Λάρισα και στην Λαμία και σύντομα αναμένεται να έχει ιδρύσει πρατήρια και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, με στόχο την προώθηση της οικονομικής και καθαρής αυτοκίνησης στην Ελλάδα.

Πηγή: www.insider.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!