Τα 5 κάμπριο αυτοκίνητα με τις γρηγορότερες... οροφές! (pics)

Gazzetta team
Τα 5 κάμπριο αυτοκίνητα με τις γρηγορότερες... οροφές! (pics)
Σε ένα κάμπριο μοντέλο δεν έχει σημασία μόνο η ταχύτητα κίνησης που προσφέρει αλλά και το πόσο γρήγορα μετατρέπεται από ένα συμβατικό αυτοκίνητο, σε μηχάνημα απόλαυσης της οδήγησης!

Αν δεν μπορείτε να περιμένετε, κάθε φορά που μπαίνετε στο κάμπριο αυτοκίνητό σας μέχρι να «πέσει» η οροφή και να αποκαλυφθεί ο ουρανός, τότε τα παρακάτω μοντέλα φτιάχτηκαν για εσάς.

Οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν δεν φρόντισαν μόνο να τα εφοδιάσουν με ισχυρούς κινητήρες που θα τα κάνουν γρήγορα στην οδήγηση, αλλά και με τους απαραίτητους μηχανισμούς για να ανοιγοκλείνουν γρήγορα την οροφή και να βάλουν τέλος στην αναμονή!

Βλέπουμε, πάντως, πως όσο γρήγορα κι αν έχουν γίνει τα ηλεκτρικά μοτέρ, δεν μπορούν να φτάσουν την ταχύτητα των παλαιότερων κάμπριο, ή των πιο «σπαρτιάτικων» σημερινών, όπως το κλασικό Mazda MX-5 (όχι το RF που υπάρχει στη λίστα) με τη χειροκίνητη κουκούλα.

Το κέρδος όμως συγκριτικά με αυτές είναι ξεκάθαρα η λειτουργικότητα στην καθημερινότητα και φυσικά, η στεγανότητα που εγγυάται ένα εξελιγμένο ηλεκτροκίνητο σύστημα. Εκτός από την ταχύτερη πεντάδα, παρακάτω ακολουθούν κι άλλα επτά μοντέλα που επίσης ολοκληρώνουν γρήγορα τη διαδικασία, όμως φέρνουν πολλές «ισοπαλίες» μεταξύ τους.

1) Ford Mustang

Η γρηγορότερη οροφή της αγοράς ανήκει ξεκάθαρα στη νέα Ford Mustang, στην αντίστοιχη κάμπριο έκδοση με τη μαλακή κουκούλα. Ανοίγει σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και κλείνει σε εννέα, κορυφαίος χρόνος για ηλεκτροκίνητο σύστημα!

2) Porsche 718 Boxster

Η νέα Porsche Boxster δεν είναι «πύραυλος» μόνο στις επιδόσεις, αλλά και στο πόσο γρήγορα μετατρέπεται από κλειστή σε ανοικτή. Αν θέλετε να την ανοίξετε, μην υπολογίζετε περισσότερα από εννέα δευτερόλεπτα! Ο χρόνος είναι ο ίδιος και στο κλείσιμο.

3) Volkswagen Beetle

Το ιδιαίτερο Volkswagen Beetle προσφέρει απαράμιλλο στυλ και γοητεία, κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο για τις κάμπριο εκδόσεις του. Μάλιστα έχει και μια από τις γρηγορότερες κουκούλες της αγοράς, με 9,5 δευτερόλεπτα στο άνοιγμα και 11 στο κλείσιμο.

4) Audi TT

Παραδοσιακή δύναμη το TT στην αγορά των roadster μοντέλων. Το αυτοκίνητο της Audi, έχει πολύ καλές επιδόσεις από τις βασικές κιόλας εκδόσεις του και επίσης, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε περισσότερα από δέκα δευτερόλεπτα για να το ανοίξετε. Τον ίδιο χρόνο θα χρειαστεί και για να κλείσει.

5) Jaguar F-Type

Όταν η Jaguar παρουσίασε τη νέα F-Type, πολλοί έκαναν λόγο για ένα από τα ομορφότερα σχήματα που έχουμε αντικρίσει σε αυτοκίνητο παραγωγής κι όχι άδικα. Αν θέλετε να «ανοίγει» και γρήγορα, τότε δεν θα απογοητευτείτε. Χρειάζεται μόλις 12 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει και αυτό μπορεί να γίνει και μέχρι τα 50 χλμ./ώρα.

6) Mazda MX-5 RF: 13 δευτερόλεπτα

7) Porsche 911 Cabriolet (ισοπαλία): 13 δευτερόλεπτα

8) Aston Martin DB9 Volante: 14 δευτερόλεπτα

9) Ferrari Portofino (ισοπαλία): 14 δευτερόλεπτα

10) Audi A5 Cabriolet: 15 δευτερόλεπτα

11) BMW i8 Roadster (ισοπαλία): 15 δευτερόλεπτα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!