Έργο τέχνης σε SUV μορφή το ολοκαίνουργιο Audi Q8 (pics)

Gazzetta team
Έργο τέχνης σε SUV μορφή το ολοκαίνουργιο Audi Q8 (pics)
Η νέα ναυαρχίδα της σειράς Q της Audi είναι το Q8 και πρόκειται για ένα κουπέ SUV με φοβερές αναλογίες και εμφάνιση που δείχνει το μέλλον των Audi!

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μάθαμε πως η Audi ετοιμάζει ένα κουπέ μεγάλο SUV που θα ονομάζεται Q8 και θα σταθεί απέναντι από τις BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe. Το νέο μοντέλο, μόλις παρουσιάστηκε και είναι όντως ανώτερο των προσδοκιών μας. Αισθητικά, ξεπερνά το συγκρατημένο ύφος των Audi και έχει ένα μοντέρνο σχήμα από όλες τις γωνίες που δείχνουν την πρόθεση της εταιρείας να προσελκύσει ένα κοινό που ζητά πολυτελές SUV με κύρος και σύγχρονη αισθητική.

Στο κομμάτι των διαστάσεων είναι παρόμοιο με ένα Q7, αλλά η οροφή έχει μικρότερο ύψος λόγω του κουπέ σχήματος και το εσωτερικό εκτός από κορυφαία ποιότητα και υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας, χαρακτηρίζεται και για τους χώρους του. Για παράδειγμα, το πορτμπαγκάζ με τον όγκο των 605 λίτρων καλύπτει κάθε απαίτηση και οι πίσω επιβάτες παρά την κεκλιμένη γραμμή της οροφής, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα χώρου για τα κεφάλια τους, σύμφωνα με την Audi.

Οι κινητήρες που θα είναι διαθέσιμοι στην αρχή με το Q8 είναι δύο, ο 3.0 TDI πετρελαίου και ο 3.0 TFSI βενζίνης, αμφότεροι εξακύλινδροι. Ο πρώτος αποδίδει 290 ίππους με 600 Nm ροπής, ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα και εφοδιάζεται με ένα μικροϋβριδικό σύστημα των 40V. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Tiptronic των οκτώ σχέσεων και η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσα από την τετρακίνηση Quattro της Audi. Ο βενζινοκινητήρας από την άλλη, αποδίδει 350 ίππους όμως για την ώρα η φίρμα δεν έχει ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία για αυτόν. Στη συνέχεια της πορείας του Q8 στην αγορά, θα προστεθούν και άλλα, ισχυρότερα κινητήρια σύνολα στην γκάμα του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!