Αυτό το όχημα δεν σταματά πουθενά (pics & vid)

Gazzetta team
Αυτό το όχημα δεν σταματά πουθενά (pics & vid)
Το ρώσικο Avtoros Shaman δεν δειλιάζει μπροστά από κανένα εμπόδιο, διαθέτει σύστημα 8Χ8, μεταφέρει έως 12 άτομα και στην ανάγκη κολυμπάει και στο νερό!

Τα οχήματα εκτός δρόμου προσφέρονται αναμφίβολα για τις πιο απίθανες μετατροπές. Ωστόσο ελάχιστα από αυτά είναι τόσο ακραία, όσο το Avtoros Shaman, που φαίνεται ότι φτιάχτηκε, για να περνά από τα δυσκολότερα σημεία. Το θηριώδες τζιπ κατασκευάζεται στη Ρωσία και εκτός από τις αναρριχητικές ικανότητες, που του προσδίδουν οι οκτώ τεράστιοι τροχοί του, μπορεί να κολυμπάει και στο νερό, καθότι αμφίβιο!

Το μήκους 6,4 μ. και 2,5 μ. πλατύ μεγαθήριο εξελίχθηκε από την Avtoros, η οποία κατασκευάζει ελαστικά για οχήματα ειδικών αποστολών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα όχημα με ιδανικές προδιαγραφές, ώστε να μην κολλάει στους βάλτους της ρώσικης τάιγκα. Η υπερκατασκευή του Avtoros Shaman είναι φτιαγμένη από ένα κράμα αλουμινίου και συνθετικών υλικών, ενώ για την κίνησή του φροντίζει ένας τρίλιτρος πετρελαιοκινητήρας της Iveco με 176 ίππους ισχύ.

Ο τετραξονικός κολοσσός ζυγίζει γύρω στους πέντε τόνους, γι αυτό και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται –παρά την ιπποδύναμη του μοτέρ- στα 70 χλμ./ώρα, ενώ μέσα στην καμπίνα μπορούν φιλοξενηθούν έως 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.

Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Shaman είναι ο τρόπος κατασκευής των τεσσάρων αξόνων του. Κάθε ένας από αυτούς μπορεί να γυρίσει αυτόνομα προς την επιθυμητή κατεύθυνση, οπότε μειώνεται δραστικά η διάμετρος ολικής στροφής του οχήματος, ενώ χάρη στη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα μπορεί να αναρριχηθεί το Shaman και με τα…πλάγια σε σημεία με απότομες κλίσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!