«Μαγικό χαλί» άνεσης είναι το νέο Citroen C5 Aircross (pics)

Gazzetta team
«Μαγικό χαλί» άνεσης είναι το νέο Citroen C5 Aircross (pics)
Το νέο μοντέλο της Citroen στοχεύει σε ένα αγοραστικό κοινό που επιθυμεί μεγάλη άνεση στις μετακινήσεις του και παράλληλα, ένα πλήρως τεχνολογικά εξελιγμένο και ασφαλές αυτοκίνητο.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τη Citroen στο μυαλό μας σαν μια εταιρεία που κατασκευάζει ιδιαίτερα, ενδιαφέροντα και πολύ άνετα μοντέλα. Αυτό ακριβώς είναι και το νέο C5 Aircross, που παρουσιάστηκε και στην ευρωπαϊκή εκδοχή του. Πρόκειται για ένα crossover με τη χαρακτηριστική εμφάνιση των σύγχρονων Citroen, δηλαδή έχει μια εντυπωσιακή μάσκα εμπρός με λεπτά φώτα LED ημέρας ψηλά και κεντρικά φωτιστικά σώματα λίγο χαμηλότερα.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Γύρω γύρω στο αμάξωμα, στα χαμηλά σημεία υπάρχουν μαύρα προστατευτικά πλαστικά και τα χαρακτηριστικά Air Bumps, ενώ πίσω θυμίζει το ολοκαίνουργιο C4 Cactus που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες. Η καμπίνα του είναι άνετη και ικανή να φιλοξενήσει με άνεση πέντε ενήλικες επιβάτες, λόγω της προσεκτικής χωροταξικής μελέτης που έχει γίνει.

Το πορτμπαγκάζ έχει όγκο που ξεκινά από τα 570 λίτρα και φτάνει τα 720, με τα πίσω καθίσματα «σε λειτουργία», όμως αν αυτά αναδιπλωθούν, δημιουργείται ένας ενιαίος χώρος 1.630 λίτρων! Σαν ένα Citroen που σέβεται τον εαυτό του όμως, το μεγαλύτερο προσόν του είναι η άνεση. Διατίθεται το Progressive Hydraulic Cushions System, το οποίο χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία στην ανάρτηση και διαφορετική κατασκευή στα καθίσματα, με την ίδια τη φίρμα να χαρακτηρίζει το μοντέλο της ως ένα «μαγικό χαλί».

Έμφαση έχει δοθεί και στην τεχνολογία. Το αυτοκίνητο διαθέτει συστήματα όπως το αυτόματο φρενάρισμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενεργό Cruise Control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, αλλά και ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα έχει μια οθόνη αφής 8 ιντσών και υποστηρίζει όλες τις νέες τεχνολογίες όπως το Apple CarPlay και το Android Auto.

Οι κινητήρες που συνδυάζεται το Citroen C5 Air Cross είναι τέσσερις, βενζίνης και πετρελαίου, σε δύο εκδοχές με 130 και 180 ίππους. Στις ισχυρότερες εκδόσεις, διατίθεται με αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων EAT8 και στη συνέχεια, θα ακολουθήσει και μια Plug-In Hybrid έκδοση με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 60 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και φυσικά, έναν κεντρικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα διατεθεί ως τετρακίνητο όμως εξοπλίζεται με νέα γενιά του Grip Control, το οποίο βοηθά τους εμπρός τροχούς να βρουν καλύτερη πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου μέσα από διάφορα προφίλ εδάφους. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!