Οι πέντε καλύτερες Porsche όλων των εποχών! (pics & vid)

Gazzetta team
Οι πέντε καλύτερες Porsche όλων των εποχών! (pics & vid)
Ο Βόλφγκανγκ Πόρσε, εγγονός του Φέρντιναρντ Πόρσε, λέει ποια είναι κατά τη γνώμη του τα κορυφαία δημιουργήματα της μάρκας στην ιστορία της!

Η Porsche μέσα από την πάροδο των χρόνων, έχει παρουσιάσει φανταστικά αυτοκίνητα και θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε μια πεντάδα, αν μας το ζητούσαν.

Ωστόσο όταν ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της μάρκας, αποφασίζει να μας παρουσιάσει τα πέντε αγαπημένα του μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε και να τον ακούσουμε προσεκτικά!

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Porsche, με αφορμή τα 75α γενέθλια του Βόλφγκανγκ Πόρσε, έφτιαξε ένα βίντεο με τον ίδιο να παρουσιάζει πέντε αυτοκίνητα από την εντυπωσιακή του συλλογή. Παρακάτω ακολουθούν σε φωτογραφίες!


Porsche 911 993 Turbo S

Μια από τις τελευταίες αερόψυκτες Porsche ανήκει στις αγαπημένες του Βόλφγκανγκ Πόρσε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, έχει πολύ όμορφο ήχο, λατρεύει το πράσινο χρώμα της και την ευχαριστιέται κυρίως σε διαδρομές με πολλές στροφές. Κατασκευάστηκαν μόλις 183 Turbo S και έχουν κινητήρα 450 ίππων.

Porsche Carrera GT

Πώς θα μπορούσε να λείπει η Carrera GT από μια λίστα με τις καλύτερες Porsche όλων των εποχών; Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό και αυτό είναι που έχει λατρέψει, κατά κύριο λόγο ο Βόλφγκανγκ Πόρσε για να το προσθέσει ανάμεσα στα πέντε αγαπημένα του. Εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό V10 των 612 ίππων.

Porsche Panamera Turbo S

Ο Βόλφγκανγκ Πόρσε δεν λατρεύει μόνο τις παλιές Porsche αλλά και τις καινούργιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Panamera Turbo S που θεωρεί πως είναι μια από τις κορυφαίες δημιουργίες της εταιρείας! Η ποιότητα και η τεχνολογία της, μαζί με τους 550 ίππους του μοτέρ βενζίνης και τους 130 ίππους του ηλεκτροκινητήρα, την κάνουν μια κορυφαία λιμουζίνα με σπορ χαρακτήρα.

Porsche 356 America Roadster

Η 356 America Roadster, κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Η «καριέρα» της ξεκίνησε το 1952 και σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Πόρσε, είναι καθαρόαιμο σπορ μοντέλο, παρά το γεγονός ότι σήμερα οι 70 ίπποι που αποδίδει ο κινητήρας της είναι μια τιμή που έχουν βασικά αυτοκίνητα πόλης. Έχει χαμηλό βάρος 600 κιλών και το αρχοντικό της στυλ της προσδίδει άλλη αξία.

Porsche 356 Carrera 2000

Ένα ακόμη κλασικό μοντέλο του 1962, είναι ανάμεσα στα αγαπημένα του Βόλφγκανγκ Πόρσε. Όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι... λύκος με ενδυμασία προβάτου καθώς είναι πολύ γρήγορη, έχει φανταστικό ήχο και μοναδικό στυλ. Ο κινητήρας της αποδίδει 130 ίππους και το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα της, ανήκει στα αγαπημένα του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!