5 «μικροί πύραυλοι» που θα βάλουν φωτιές το 2018! (pics)

Gazzetta team
5 «μικροί πύραυλοι» που θα βάλουν φωτιές το 2018! (pics)
Τα μικρά γρήγορα αυτοκίνητα έχουν το δικό τους κοινό στη χώρα μας και τα πέντε παρακάτω είναι όλα τους ολοκαίνουργια, με... άγριες διαθέσεις!

Προτεραιότητα στην ελληνική αγορά σήμερα έχουν τα μικρά, οικονομικά αυτοκίνητα και τα μικρομεσαία οικογενειακά, μαζί με τα κόμπακτ SUV, όμως τα γρήγορα supermini ποτέ δεν άφηναν ασυγκίνητους τους Έλληνες και σαν χώρα, έχουμε ιδιαίτερη αγάπη προς αυτά.

Το 2018, συνεχίζουν να παράγονται εξαιρετικοί «πύραυλοι τσέπης», όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε, με τα πέντε παρακάτω να είναι πολύ γρήγορα, εστιασμένα προς τη σπορ οδήγηση και με αρκετά έντονο χαρακτήρα. Άλλο ένα τους κοινό χαρακτηριστικό, είναι ότι θα διατεθούν στην αγορά φέτος!

Ford Fiesta ST

Η προηγούμενη γενιά του Fiesta ST, ήταν κατά τα λεγόμενα πολλών, η καλύτερη πρόταση στην κατηγορία του. Γρήγορο, όμορφο και με εξαιρετική οδική συμπεριφορά, κέρδιζε τις εντυπώσεις από τα πρώτα χιλιόμετρα! Το νέο, θα εφοδιάζεται με τρικύλινδρο EcoBoost κινητήρα 1.5 λίτρων με 200 άλογα, που σημαίνει ακόμη καλύτερες επιδόσεις και βέβαια, την παραδοσιακά απολαυστική συμπεριφορά στο δρόμο που μας έχει συνηθίσει η Ford Performance.

Opel Corsa GSi

Το OPC, υπάρχει στην γκάμα του σημερινού Corsa όμως η Opel θέλει να δώσει άλλη μια επιλογή στον «ανήσυχο» υποψήφιο αγοραστή, με μια πιο «ήπια» σπορ εκδοχή του supermini της. Θα ονομάζεται GSi, όπως και στην προηγούμενη γενιά του (Corsa D), όμως ακόμη, δεν γνωρίζουμε ποιον κινητήρα θα κρύβει κάτω από το καπό του. Εικάζουμε, πως θα αποδίδει περίπου 150 ίππους, για να τοποθετηθεί απέναντι από το νέο Swift Sport, αλλά και την 140άρα έκδοση του Fiesta ST-Line.

Suzuki Swift Sport

Το Suzuki Swift Sport απαρνείται το ατμοσφαιρικό παρελθόν του και περνά στην τούρμπο εποχή, καθώς εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων και 140 ίππων. Μπορεί η ονομαστική του ισχύς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, για το πόσο γρήγορο θα είναι, όμως το Swift Sport ανέκαθεν ήταν μια εναλλακτική πρόταση που δεν εστίαζε τόσο στις απόλυτες επιδόσεις, όσο στην οδική συμπεριφορά και την απόλαυση του οδηγού. Πάντως, το χαμηλό του βάρος (περίπου 900 κιλά) συμβάλλει ώστε να είναι πιο σβέλτο από ότι περιμένει κανείς.

Toyota Yaris GRMN

Η περίπτωση του Yaris GRMN είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς δεν μιλάμε για ένα μοντέλο κανονικής παραγωγής που θα έρθει στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, γιατί περιλαμβάνεται τότε στα πέντε πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της κατηγορίας που παρουσιάζονται φέτος, όμως η είδηση ότι η Toyota θα παρουσιάσει, επιτέλους, ένα πραγματικά γρήγορο Yaris (εκτός των... χλιαρών T-Sport εκδόσεων της πρώτης και δεύτερης γενιάς), μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει. Θα εφοδιάζεται με μοτέρ 1.8 λίτρων με κομπρέσορα, που αποδίδει 210 ίππους.

Volkswagen Polo GTI

Η νέα γενιά του Volkswagen Polo GTI μόλις ήρθε στην Ελλάδα και κοστίζει από 21.950€. Πλέον, οι διαστάσεις του και ο κινητήρας των 2.0 λίτρων δεν βοηθούν ώστε να χαρακτηριστεί «μικρό», όμως στα... χαρτιά παραμένει supermini οπότε κερδίζει θέση στη λίστα. Πρόκειται και για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σπορ μοντέλα της κατηγορίας, με εξαιρετικές επιδόσεις από τον 2.0 TSI των 200 ίππων, ισορροπημένη οδική συμπεριφορά, υποδειγματική ευχρηστία στην καθημερινότητα και αίσθηση μεγαλύτερου μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!