Aυτές είναι οι τιμές του ανανεωμένου Honda Jazz των 130 ίππων

Aυτές είναι οι τιμές του ανανεωμένου Honda Jazz των 130 ίππων

Aυτές είναι οι τιμές του ανανεωμένου Honda Jazz των 130 ίππων

Το δημοφιλές supermini με τους καταπληκτικούς χώρους ανανεώθηκε οπτικά, αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός του και διατίθεται και με έναν βενζινοκινητήρα 130 ίππων.

Ξεκίνησε η διάθεση του ανανεωμένου Honda Jazz στη χώρα μας, σε δύο πλέον εκδόσεις ισχύος. Ο γνωστός από το παρελθόν κινητήρας των 1.3 λίτρων, 102 ίππων, συνοδεύεται πλέον και από ένα σύνολο 1.5 λίτρων, με καύσιμο τη βενζίνη και πάλι, που αποδίδει 130 ίππους. Πρόκειται για τον ατμοσφαιρικής τροφοδοσίας  βενζινοκινητήρα που γνωρίσαμε στο HR-V και συνδυάζεται με ένα σαφές σε αίσθηση και με σωστή κλιμάκωση μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η συγκεκριμένη ισχύς και η μέγιστη ροπή στρέψης των 155 Nm, προσθέτουν στο εξαιρετικά ευρύχωρο και κορυφαία πρακτικό Jazz σπιρτάδα που εντυπωσιάζει.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 8,7’’αντί των  11,2’’ της έκδοσης 1.3 λίτρων με 102 ίππους, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει στα 190 χλμ./ώρα. Ακόμη και στην έκδοση με αυτόματο κιβώτιο CVT, η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 10’’, συνδυάζοντας έτσι την άνεση της οδήγησης και την ευκολία στις αστικές μετακινήσεις, με σβέλτες επιδόσεις.

Οι αισθητικές αλλαγές που έχουν γίνει κυρίως στο εμπρός μέρος υποστηρίζουν και σχεδιαστικά την πιο σπορ υπόσταση του Jazz, ενώ η ανάρτηση έχει και αυτή βελτιώσεις προς το πιο σκληρό, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του αμαξώματος στη γρήγορη οδήγηση.

Εσωτερικά το Jazz ήταν και παραμένει ένα θαυμαστά ευρύχωρο και πρακτικό αυτοκίνητο, που θυμίζει πολυμορφικό. Πέντε επιβάτες έχουν άπλετο χώρο, το πάτωμα είναι εντελώς επίπεδο, το πίσω κάθισμα χάρη στο σύστημα magic seat μπορεί να αναδιπλωθεί αλλά και να σηκωθεί η βάση του, ενώ ακόμα και το κάθισμα του συνοδηγού διπλώνει για μεταφορά αντικειμένων πολύ μεγάλου μήκους.

Στα παραπάνω προσθέσετε τον κορυφαίο για την κατηγορία χώρο αποσκευών των 354 λίτρων, που σε επίπεδο ευρυχωρίας καθιστά το Jazz συγκρίσιμο με αυτοκίνητα όχι της κατηγορίας B, στην οποία ανήκει από άποψη διαστάσεων, αλλά με αυτά της αμέσως μεγαλύτερης C.

Πλούσια είναι και τα ελέη του εξοπλισμού, καθώς σε αυτόν περιλαμβάνεται  σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών και Mirror-Link για την ενσωμάτωση των λειτουργιών του Smartphone, αλλά χωρίς τη δυνατότητα –προς το παρόν- συνδεσιμότητας με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης διατίθεται πλήρης γκάμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και φυσικά όλες οι συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες. Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Oι τιμές του ανανεωμένου Jazz με τον ισχυρότερο κινητήρα των 130 ίππων ξεκινούν από 20.250 στην «πλούσια» έκδοση Dynamic και σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ με το αυτόματο σαζμάν CVT κοστίζει το αυτοκίνητο 1.000 ευρώ ακριβότερα. Υπάρχουν βεβαίως και προσιτότερες προτάσεις, αφού το Honda Jazz με τον βενζινοκινητήρα των 1,3 λίτρων και των 102 ίππων έχει τιμή εκκίνησης από 15.110 ευρώ στην έκδοση Trend και με χειροκίνητο σαζμάν.