5 αυτοκίνητα που μας έπιασαν... απροετοίμαστους! (pics)

Gazzetta team
5 αυτοκίνητα που μας έπιασαν... απροετοίμαστους! (pics)
Εξωτικά supercars από μαζικούς κατασκευαστές, μίνι αυτοκίνητο πόλης από μια «παραδοσιακή δύναμη» πανάκριβων αυτοκινήτων, ένα SUV που έσκασε σαν... βόμβα και ένα «γαλαζοαίματο» επαγγελματικό, συνθέτουν μια λίστα με πέντε πολύ ιδιαίτερα μοντέλα.

Κάθε εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα, έχει ένα συγκεκριμένο προφίλ που κρατάει και δεν μπορεί να παρουσιάζει ο,τι μοντέλο θέλει. Για παράδειγμα, φανταστείτε ένα πολυμορφικό βανάκι από την Bugatti ή ένα σπορ διθέσιο κάμπριο από τη Jeep! Μόνο που τα σκέφτεσαι, σε πιάνουν τα γέλια.

Όμως, πέντε εταιρείες τόλμησαν να κάνουν την υπέρβαση και να φτιάξουν αυτοκίνητα τα οποία μπορεί να μη συνάδουν με την εικόνα τους, τουλάχιστον μέχρι το σημείο όπου τα παρουσίασαν, όμως τα «έραψαν» στα μέτρα τους και πλέον, δεν μας φαίνεται παράλογο που τα έχουν στην γκάμα τους (όσα είναι ακόμη διαθέσιμα). Πάμε να δούμε πέντε μοντέλα που μας «ξάφνιασαν» όταν τα πρωτοείδαμε!

Aston Martin

Φαντάζεστε την Aston Martin να κατασκευάζει ένα μίνι αυτοκίνητο πόλης; Σίγουρα είναι περίεργο, όμως η βρετανική φίρμα δεν δίστασε να παρουσιάσει το Cygnet. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές, πανάκριβο και εξαιρετικά σπάνιο Toyota iQ, όμως η Aston Martin έβαλε την υπογραφή της, τα βασικά της σχεδιαστικά γνωρίσματα και ένα «άρωμα» υψηλής κοινωνίας, που το κρατούσε αρκετά μακριά από τον Ιάπωνα «αδελφό». Δεν «έπιασε» εμπορικά, όμως ήταν ένα ενδιαφέρον αυτοκίνητο που τράβηξε ενδιαφέρον.

Audi

Σύμφωνοι, η Audi δεν κατασκεύαζε ποτέ φθηνά αυτοκίνητα, οπότε η προσθήκη του R8 στην γκάμα της δεν ήταν τόσο παράλογη. Όμως, μιλάμε για έναν μαζικό κατασκευαστή, που όχι μόνο κατάφερε να λανσάρει ένα φανταστικό supercar (με «βοήθεια» από τη Lamborghini), αλλά του έδωσε και όλο τον εξωτικό αέρα που απαιτείται να έχει ένα μοντέλο της κατηγορίας αυτής! Το τελευταίο, είναι ίσως η μεγαλύτερη «μαγκιά» της Audi, μιας μάρκας που παράγει αυτοκίνητα για σχεδόν όλα τα πορτοφόλια.

Lamborghini

Η Lamborghini ήταν μια εταιρεία που κατασκεύαζε μόνο εξωτικά supercars, χωρίς να έχει ξεφύγει από αυτό το μοτίβο, μέχρι σήμερα. Η Urus, είναι ένα κορυφαίο Super SUV που, κατά κύριο λόγο, δημιουργήθηκε για όσους οδηγούν Lamborghini, όμως θέλουν ένα εύχρηστο αυτοκίνητο που θα τους πάει στο χιόνι, την άμμο ή το χώμα, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ούτε μισή παραχώρηση στο κομμάτι του image ή της οδηγικής απόλαυσης. Η είδηση ότι η Lamborghini θα φτιάξει SUV, ήταν ακόμη πιο «ουρανοκατέβατη» από την περίπτωση της Porsche στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με την Cayenne, επειδή η γερμανική φίρμα ναι μεν έφτιαχνε μόνο supercars μέχρι τότε, όμως είχαν πολύ πιο «φιλικό» και «καθημερινό» χαρακτήρα από τα αντίστοιχα μοντέλα της Lambo.

Lexus

Μια αντίστοιχη περίπτωση με την Audi, έχει να μας «διηγηθεί» και η Lexus. Το LFA, ήταν ένα... ακραίο σπορ αυτοκίνητο με έντονο χαρακτήρα, έναν φανταστικό V10 κινητήρα με εξωπραγματικό ήχο (βοήθησε η Yamaha) και τις δυνατότητες για να ανταγωνιστεί ακόμη και τα πιο ολοκληρωμένα supercars της εποχής. Δεν είναι τυχαίο, που μέχρι και σήμερα, το ιαπωνικό μοντέλο συζητιέται έντονα! Η φίρμα σκεφτόταν να φτιάξει έναν διάδοχο του LFA, όμως το πλάνο της ακυρώθηκε.

Mercedes-Benz

Η ολοκαίνουργια X-Class αλλάζει τα δεδομένα στα Pick-Up και εισάγει στην κατηγορία την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Mercedes-Benz. Η γερμανική μάρκα, έχει μεγάλη παράδοση στα επαγγελματικά κάθε είδους και πράγματι, ένα Pick-Up ήταν το μόνο που έλειπε από αυτή, όμως η ιδέα ενός «αγροτικού» με το αστέρι στη μάσκα, μέχρι και σήμερα που το μοντέλο έχει κυκλοφορήσει, δεν έχει «χωνευτεί». Μάλλον ήρθε η ώρα, καθώς τα Pick-Up πλησιάζουν όλο και περισσότερο τα SUV και πλέον δεν μιλάμε για απόλυτα, σκληροτράχηλα μοντέλα με καρότσα στο πίσω μέρος, όπως πριν μία ή δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!