Τα κορυφαία «παρατσούκλια» αυτοκινήτων όλων των εποχών! (pics)

Gazzetta team
Τα κορυφαία «παρατσούκλια» αυτοκινήτων όλων των εποχών! (pics)
Μερικά μοντέλα, έχουν αποκτήσει με τα χρόνια πολύ επιτυχημένα παρατσούκλια και κάποια από αυτά, τους «έμειναν» και σαν όνομα!

Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να βγάζουμε «παρατσούκλια» για φίλους, λοιπά πρόσωπα ή και αντικείμενα, που αν είναι πετυχημένα, «μένουν» για μια ζωή.

Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα και μερικά μοντέλα στην αγορά έχουν πολύ διάσημα «παρατσούκλια», τα οποία είναι γενικότερα γνωστά και σε μια περίπτωση, από αυτές που θα συναντήσουμε παρακάτω, έγινε στην πορεία και το επίσημο όνομα του μοντέλου!

Πάμε να δούμε μερικά από τα κορυφαία και καθιερωμένα «ελεύθερα» ονόματα που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, στον κόσμο του αυτοκινήτου, τα οποία έχουν προκύψει από κάποιο βασικό χαρακτηριστικό του εκάστοτε οχήματος.

Lamborghini LM200: Rambo Lambo

Πολλοί δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη της Lamborghini LM200, μέχρι η μάρκα να παρουσιάσει το νέο της SUV (Urus) και να βγει στην επιφάνεια ότι στην πραγματικότητα, δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας που ενδείκνυται για οδήγηση σε off road διαδρομή. H LM200, με τον τετράγωνο "macho" σχεδιασμό της και τον δυναμισμό που αποπνέει, πήρε το όνομα "Rambo Lambo" «κλέβοντας» δόξα από τον πασίγνωστο Τζον Ράμπο.

Nissan GT-R: Godzilla

Το "Godzilla" με το οποίο αναφερόμαστε συχνά στο Nissan GT-R, πηγάζει από παλαιότερα και συγκεκριμένα, τη γενιά Skyline R32. υπήρχε μια έκδοση στην γκάμα, η οποία ήταν τόσο γρήγορη στην πίστα, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται συχνά ως «τέρας». Ψάχνοντας λοιπόν για ένα... τέρας, διάλεξαν το όνομα ενός από τα πιο διάσημα του ιαπωνικού κινηματογράφου.

Porsche 911 Turbo: The Widowmaker

Widow στα Αγγλικά σημαίνει «χήρα» και η Porsche 911 Turbo περιγράφεται ως το αυτοκίνητο που αφήνει... χήρες τις γυναίκες. Αυτό ίσχυε για τις παλαιότερες γενιές του μοντέλου, όπου το lag του τούρμπο κινητήρα και το απότομο ξέσπασμα ισχύος μέσα στη στροφή, σε συνδυασμό με το μοτέρ που κρέμεται πίσω από τον πίσω άξονα και χρειάζεται ειδικό χειρισμό για να διατηρηθεί ο έλεγχος, είχε φέρει αρκετά τρακαρίσματα σε όσους δεν γνώριζαν ή δεν πρόσεξαν αρκετά. Σήμερα, η γραμμικότητα των κινητήρων των σύγχρονων 911 και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο στήσιμο και τη φιλικότητα του αυτοκινήτου, έχουν καταστήσει το συγκεκριμένο παρατσούκλι άτοπο.

Saab 9-2X: Saabaru

Η Saab όταν ήθελε να φέρει στην παραγωγή ένα πρακτικό station wagon με τετρακίνηση, καλές επιδόσεις και κόμπακτ διαστάσεις, δεν μπόρεσε να σκεφτεί καλύτερη «βάση» από το Subaru Impreza Station Wagon. Έτσι, πήρε το ιαπωνικό μοντέλο «αυτούσιο», άλλαξε τη μάσκα με τα φωτιστικά σώματα (και μόνον) και το λάνσαρε ως Saab 9-2X. Η ομοιότητα των δύο αυτοκινήτων, από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις, του έδωσε το παρατσούκλι Saabaru (από το Saab και Subaru).

Volkswagen Type 1: Beetle

Εδώ, έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση «παρατσουκλιού». Το Volkswagen Type 1, όπως αρχικά ονομαζόταν, πήρε το όνομα Beetle από το σχήμα του, που θύμιζε όντως σκαθάρι! Έτσι η γερμανική μάρκα στην πορεία το μετονόμασε σε Beetle και βέβαια στην Ελλάδα, το γνωρίζουμε όλοι ως «σκαραβαίο».

Volvo 200 Series: The Brick

Ο τετράγωνος σχεδιασμός αλλά και η απαράμιλλη αντοχή που χαρακτήριζε τα Volvo της εποχής, ώθησε το κοινό να ονομάσει τη Σειρά 200 της μάρκας "The Brick". Η λέξη, σημαίνει «τούβλο» στα ελληνικά και μια προσεκτική ματιά στο συγκεκριμένο Volvo θα δώσει την απάντηση, σε όποιον αναρωτιέται «γιατί το ονόμασαν έτσι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!