Το VW Touareg αποκαλύφθηκε επισήμως! (pics & vid)

Gazzetta team
Το VW Touareg αποκαλύφθηκε επισήμως! (pics & vid)
Το ρόλο του ως ναυαρχίδα της VW στα SUV και όχι μόνο έρχεται να επιτελέσει το Touareg με ορισμένα premium χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν.

Έπειτα από δεκάδες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, αλλά και κάπως πιο επίσημες «αποκαλύψεις» το νέο VW Touareg, αποκαλύφθηκε και επισήμως με όλα του τα εντυπωσιακά στοιχεία να παρουσιάζονται και το εσωτερικό του να είναι αυτό που τραβάει τα βλέμματα.

Μπαίνοντας για τα καλά στην premium κατηγορία των SUV οχημάτων, το τρίτης γενιάς, Touareg είναι μεγαλύτερο, ώστε να προσφέρει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Ο χώρος αποσκευών για παράδειγμα έχει φτάσει τα 810 λίτρα, με τις θέσεις στην κανονική του διάταξη και αυτό σημαίνει μια γενναία αύξηση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Το υπόβαθρο πίσω από αυτήν είναι η αύξηση στις διαστάσεις του αυτοκινήτου συνολικά. Το μήκος είναι 4.878χλστ. το πλάτος φτάνει τα 2μ. και το ύψος το οποίο είναι το μόνο μειωμένο είναι στα 1.702χλστ.

Εμφανισιακά η αισθητική είναι εκλεπτυσμένη έστω και αν οι επιρροές από την Κίνα είναι μεγάλες. Εξάλλου στην Κίνα παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο και ο στόχος της VW να κερδίσει την συγκεκριμένη αγορά είναι ξεκάθαρος. Η γρίλια στο εμπρός μέρος και η ανασχεδίαση του πίσω είναι τα βασικά, εμφανή στοιχεία διαφοροποιήσεων, ενώ στα πλαϊνά μέρη ξεχωρίζει το νεύρο που έχει προστεθεί στο πάνω μέρος των θυρών και καταλήγει στο εμπρός φτερό σε χρωμιωμένη λεπτομέρεια.

Οι διαστάσεις δεν κρύβονται πάντως, όπως δεν κρύβεται και το γεγονός πως η VW θέλησε να τοποθετήσει το VW Touareg στην premium κατηγορία ανάμεσα σε πολλά ακριβά, πολυτελή και εξίσου εντυπωσιακά SUV. Κάπως έτσι η δεσπόζουσα οθόνη 15 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό είναι αναμφίβολα το κύριο χαρακτηριστικό. Συνεπικουρούν όλα τα υπόλοιπα ανεξαιρέτως. Οι νίκελ λεπτομέρειες, τα υλικά που φαίνονται μαλακά ακόμη και από τις εικόνες, ο ambient φωτισμός και η συνολική σχεδίαση που εκσυγχρονίζει την ατμόσφαιρα.

Το VW Touareg βασίζεται στην πλατφόρμα MLB-Evo από την οποία έχουν βγει και άλλα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, όπως το Audi Q7 αλλά και η Lamborghini Urus και η Porsche Cayenne. Η χρήση της πλατφόρμας είναι αυτή που επιτρέπει αφενός αυτές τις διαστάσεις, αφετέρου δε την σημαντική μείωση του βάρους, η οποία ξεπερνά τα 100 κιλά και δίνει στο VW Touareg τη δυνατότητα εκτός από όμορφο και επιβλητικό να είναι και αποτελεσματικό στο δρόμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!