5 αυτοκίνητα δρόμου που... ντροπιάζουν και μονοθέσια! (pics)

5 αυτοκίνητα δρόμου που... ντροπιάζουν και μονοθέσια! (pics)

5 αυτοκίνητα δρόμου που... ντροπιάζουν και μονοθέσια! (pics)

Με χιλιάδες ίππους, τεχνολογία κατευθείαν από τους αγώνες και εξωπραγματική τιμή αγοράς, τα hypercars που ακολουθούν δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αγωνιστικά της F1 και μάλιστα, είναι γρηγορότερα!

Η τελική ταχύτητα ενός μονοθεσίου της Formula 1 υπολογίζεται περίπου στα 370 χλμ./ώρα, νούμερο που στον περισσότερο κόσμο, φαντάζει εξωπραγματικό. Ωστόσο, ο αριθμός δεν λέει και πολλά στους λίγους και τυχερούς ιδιοκτήτες των παρακάτω αυτοκινήτων δρόμου, καθώς το όχημά τους μπορεί να πιάσει ακόμη περισσότερα! 

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Σύμφωνοι, δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα και δεν επιτρέπεται να γίνεται στους δημόσιους δρόμους, όμως τουλάχιστον γνωρίζουν ότι μπορούν να το κάνουν, ακόμη κι αν δεν το επιχειρήσουν ποτέ. Φυσικά, μιλάμε μόνο για τελική ταχύτητα και όχι για δυνατότητες «στριψίματος» στην πίστα, αφού οποιοδήποτε από τα παρακάτω μοντέλα δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει ένα μονοθέσιο της F1 σε κλειστή διαδρομή. 

SSC Ultimate Aero 

Το 2007, το SSC Ultimate Aero έγινε, επίσημα, το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον πλανήτη ξεπερνώντας τη Bugatti Veyron. Η τελική του ταχύτητα, ορίζεται στα 412 χλμ./ώρα και ο V8 κινητήρας των 6.4 λίτρων, στέλνει και τους 1.200 ίππους του στους πίσω τροχούς. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, ότι το μοντέλο δεν έχει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ούτε καν ABS! Οπότε, αν πέσει στα χέρια σας, σκεφτείτε το καλά αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές του. 

Bugatti Chiron 

Το «θηρίο» της Bugatti έχει ηλεκτρονικό «κόφτη» στα 420 χλμ./ώρα, για λόγους... ασφαλείας, που προκύπτουν κυρίως από την ανεπάρκεια των ελαστικών. Ακόμη κι έτσι, παραμένει γρηγορότερο στην ευθεία από τα μονοθέσια της Formula 1! Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 16 κυλίνδρων σε διάταξη W, έχει 8.0 λίτρα κυβισμό και τέσσερα τούρμπο. Το αποτέλεσμα, είναι 1.500 ίπποι που περνάνε στο δρόμο μέσα από ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης. 

Bugatti Veyron Super Sport 

Η Veyron μπορεί να είναι παλαιότερο μοντέλο από τη Chiron, όμως εδώ μιλάμε για την έκδοση Super Sport των 1.200 ίππων. Μέχρι η φίρμα να μετρήσει επίσημα το πιο πρόσφατο δημιούργημά της, η Veyron SS είναι το ταχύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει έως και σήμερα! Έχει τον ίδιο κινητήρα με τη Chiron (8.0 λίτρα, W16, τέσσερα τούρμπο) και η τελική της ταχύτητα έχει μετρηθεί επίσημα το 2010 στα 431 χλμ./ώρα. 

Hennessey Venom GT 

Πολλοί είχαν αμφισβητήσει το ρεκόρ του Hennessy Venom GT, που διεκδικούσε τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής, αφού η μέτρηση δεν έγινε και από τις δύο κατευθύνσεις της ευθείας, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και στη συνέχει να υπολογιστεί ο μέσος όρος. Αυτό γίνεται για να εξαλειφθούν τα όποια πλεονεκτήματα κλίσης ή ανέμου και να βγει ένα πιο αντικειμενικό αποτέλεσμα! Όπως κι αν έχει, κατάφερε να αναπτύξει την εντυπωσιακή ταχύτητα των 435 χλμ./ώρα. 

Koenigsegg Agera RS 

Η νεοσύστατη σουηδική μάρκα έχει θέσει νέα δεδομένα στο παιχνίδι των hypercars και αυτό επιβεβαιώνεται από αυτή τη λίστα, αφού τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές  η Agera RS είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο. Οι επίσημες μετρήσεις έδειξαν 447 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα, ένα νούμερο που όχι απλά περνάει τα μονοθέσια της F1 αλλά είναι δύσκολο να χωρέσει στον ανθρώπινο νου! Ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι ότι μπορεί να ξεκινήσει από στάση, να επιταχύνει έως τα 400 χλμ./ώρα και να ακινητοποιηθεί ξανά μέσα σε λιγότερα από 36,5 δευτερόλεπτα. 

Best of internet