Τα 5 πιο περίεργα αυτοκίνητα που είδαμε στη Γενεύη (pics & vids)

Gazzetta team
Τα 5 πιο περίεργα αυτοκίνητα που είδαμε στη Γενεύη (pics & vids)
SUV που λειτουργούν με τρία καύσιμα, σεντάν χωρίς τιμόνι και ένα... drone που μεταμορφώνεται σε αυτοκίνητο, είναι μερικά μόνο πρωτότυπα που μπορούμε να δούμε στην έκθεση της Γενεύης!

Οι εκθέσεις αυτοκινήτων παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα των εταιρειών αλλά και διάφορα πρωτότυπα οχήματα, μέσα από τα οποία οι μάρκες μας δείχνουν πως φαντάζονται το μέλλον τους.

Έτσι λοιπόν συμβαίνει και στη Γενεύη, όπου είναι μια έκθεση-σταθμός κάθε χρόνου και βλέπουμε πολλά καινούργια πράγματα, μερικές φορές και πέρα από τα συνηθισμένα.

Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι θα εστιάσουμε παρακάτω, με πέντε αυτοκίνητα που έχουν κάτι πολύ διαφορετικό να μας δείξουν και περιμένουμε να δούμε, αν τελικά θα γίνουν πραγματικότητα ή αν ξεχαστούν με το πέρασμα των χρόνων. Η έκθεση της Ελβετικής πόλης, ανοίγει σήμερα για το κοινό.

Audi Pop.Up Next για οδηγούς και...πιλότους

Ελικόπτερο, αυτοκίνητο ή drone; Μάλλον, όλα μαζί, είναι η απάντηση για το Pop.Up Next, το πρωτότυπο της Audi το οποίο το έχει κατασκευάσει σε συνεργασία με την Italdesign και την Airbus. Στόχος της μάρκας είναι να δείξει ότι οι αυριανές μετακινήσεις, θα μπορούν να γίνονται τόσο στους δρόμους, όσο και στον αέρα!

Honda Urban EV με μηνύματα προς όλους

Ρετρό εμφάνιση και υπερσύγχρονη τεχνολογία δένουν αρμονικά στο νέο μοντέλο πόλης της Honda, το οποίο αναμένεται να περάσει σύντομα στην παραγωγή. Περίεργο χαρακτηριστικό του, η ηλεκτρονική επιφάνεια πάνω στην οποία ο οδηγός του μπορεί να γράψει διάφορα μηνύματα προς τους γύρω του!

Nissan IMx KURO, ένα αυτοκίνητο για «ανοιχτομάτηδες»

Με εμφάνιση που θυμίζει... σκάφος καταμαράν, το Nissan IMx KURO μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Εκτός της τεχνολογίας που έχει να επιδείξει στο μηχανολογικό κομμάτι, έχει και έναν πίνακα οργάνων ο οποίος ελέγχεται με χειρονομίες του χεριού αλλά και... κινήσεις του ματιού! Έτσι ο οδηγός, δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι.

Skoda Vision X, το πρώτο «τριφασικό» υβριδικό

Το Skoda Vision X είναι το σύγχρονο SUV που δεν προσφέρεται για...αναποφάσιστους! Το αυτοκίνητο, έχει κινητήρα 1.5 TSI, που λειτουργεί με βενζίνη αλλά και καύσιμο CNG (φυσικό αέριο) ενώ διαθέτει και ηλεκτροκινητήρα. Έτσι, μιλάμε για ένα υβριδικό αυτοκίνητο που λειτουργεί με τρία διαφορετικά καύσιμα, ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

Volkswagen I.D. Vizzion, το αυτοκίνητο που καταργεί το τιμόνι

Ένα φουτουριστικό πρωτότυπο, που πραγματικά κλέβει την παράσταση στο περίπτερο της Volkswagen, είναι το I.D. Vizzion. Το περίεργο ωστόσο σε αυτό το αυτοκίνητο είναι ότι... δεν έχει τιμόνι! Κινείται αποκλειστικά αυτόνομα και μας βάζει σε σκέψεις για το σημείο που θα βρίσκεται η αυτοκίνηση, σε μερικά χρόνια από σήμερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!