Ferrari 488 Pista με τον ισχυρότερο V8 στην ιστορία (vid)

Gazzetta team
Ferrari 488 Pista με τον ισχυρότερο V8 στην ιστορία (vid)
Ακραία εξέλιξη του βραβευμένου κινητήρα της Ferrari χαρακτηρίζουν οι Ιταλοί τον V8 με τον οποίο έχουν εφοδιάσει την νέα 488 Pista.

Αντίστοιχα γρήγορη με την LaFerrari θα είναι η νέα Ferrari 488 Pista που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης. Η 488 Pista είναι η σκληροπυρηνική έκδοση της Ferrari 488, όπως και στο παρελθόν έχει γίνει με άλλα μοντέλα της ιταλικής φίρμας, δηλαδή την 458 Speciale ή την 360 Modena.

Το νέο ιταλικό supercar εφοδιάζεται με μια ακραία εξέλιξη του V8 κινητήρα 3,9 λίτρων ο οποίος έχει βραβευτεί στο παρελθόν, ως ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς. Για την περίσταση αποδίδει 720 ίππους και 78 χλγρ. ροπής στις 3.000 σ.α.λ.. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τα 340χλμ./ώρα.

Πέραν του κινητήρα που είναι αυτός που δίνει ζωή σε ένα σύνολο με έντονο αγωνιστικό DNA, υπάρχουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία ολοκληρώνουν ένα σύνολο που μπορεί να κινηθεί σε καταιγιστικούς ρυθμούς. Αεροδυναμικά βοηθήματα προερχόμενα απευθείας από την Formula 1 και με υλικά που συμβάλουν στην σημαντική μείωση του βάρους, καθώς τα 1.280 κιλά της κατασκευής την καθιστούν ελαφρότερη κατά περίπου 90 κιλά από την 488 GTB. Όλα αυτά συντελούν και στην αύξηση κατά περίπου 20% στην παραγωγή κάθετης δύναμης, ώστε το πάτημα και ο χειρισμός της Ferrari 488 Pista να είναι αντάξιος των προσδοκιών ακόμη και του πιο απαιτητικού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!