ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Το I.D. Vizzion μπαίνει στην παραγωγή το 2022

Το I.D. Vizzion μπαίνει στην παραγωγή το 2022

Το I.D. Vizzion μπαίνει στην παραγωγή το 2022

Τo I.D. Vizzion είναι πιθανότατα μια από τις σημαντικότερες παρουσίες της φετινής έκθεσης της Γενεύης κυρίως γιατί σχηματοποιεί την τεχνολογία των αυτοκινήτων του μέλλοντος. 

Την αντίστροφη μέτρηση για την αυτονομία των μετακινήσεων και την Τεχνητή Νοημοσύνη των αυτοκινήτων, ξεκίνησε η Volkswagen με την παρουσίαση του I.D. Vizzion. Το γεγονός πως ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα της οικογένειας I.D., θα περάσει στην παραγωγή το 2022, δημιουργεί έναν πολύ ορατό ορίζοντα για τις τεχνολογίες που ενσωματώνει το αυτοκίνητο. 

Βεβαίως όπως παραδέχτηκαν οι άνθρωποι της VW, αυτό που παρουσίασαν σήμερα, δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2030 ή τουλάχιστον δεν θα είναι έτοιμος ο κόσμος που ζούμε να το υποδεχθεί πριν το 2030. Ακόμη και έτσι όμως το ότι το I.D. Vizzion θα χρησιμοποιεί αλγόριθμο που θα του επιτρέπει να αξιολογεί και να ερμηνεύει τα δεδομένα που θα λαμβάνει και παράλληλα να εξελίσσει την διαδικασία αυτή με το πέρασμα του χρόνου, το καθιστά, εντυπωσιακό σε επίπεδο δεκαετίας. 

Σε ο,τι έχει να κάνει με το σύστημα κίνησης, οι πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, έτσι το VW I.D. Vizzion θα διαθέτει μια μπαταρία 111 kWh που θα αποθηκεύει ενέργεια για τους δύο κινητήρες που θα υπάρχουν στους δύο άξονες. Ο εμπρός θα αποδίδει 101 ίππους και ο πίσω 201, έτσι ώστε η συνολική ιπποδύναμη να ξεπερνά τους 300 ίππους. Η αυτονομία του αναμένεται να είναι στα 664 χλμ. 

Αυτό που θέλησαν να τονίσουν οι Γερμανοί πάντως είναι πως παρά το ότι κάποια στιγμή θα είμαστε επιβάτες στα αυτοκίνητα, καθώς το I.D. Vizzion είναι αυτόνομο σε επίπεδο 5, δεν σημαίνει πως θα πρέπει τα αυτοκίνητα να μην έχουν αισθητική. Κάπως έτσι στα 5.16 μ. του μήκους του αυτοκινήτου έχουν χωρέσει επιλογές που δείχνουν πως η εικόνα των αυτοκινήτων στο μέλλον θα έχει να κάνει με τον στολισμό τους, παρά με το σχέδιό τους. Φωτιζόμενα σήματα, ταινίες LED που θα αποτελούν τα φωτιστικά σώματα σε κάθε σημείο και γυάλινες επιφάνειες που χρησιμεύουν και σαν οθόνες, κρύβουν στην περίπτωση του I.D. Vizzion ένα εσωτερικό, πραγματικό… σαλόνι! 

Η απουσία τιμονιού και άλλων οργάνων, καθώς όλες οι εντολές θα είναι φωνητικές, παράλληλα με το ότι απουσιάζει η μεσαία κολώνα των θυρών, δημιουργούν ένα ευάερο και ευήλιο εσωτερικό, ικανό να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες και κυρίως να διαμορφωθεί αναλόγως των αναγκών τους ή απλώς των επιθυμιών τους.