Τα πιο περίεργα περιπολικά στον πλανήτη! (pics)

Gazzetta team
Τα πιο περίεργα περιπολικά στον πλανήτη! (pics)
Τα αυτοκίνητα που ακολουθούν τα καταφέρνουν μια χαρά στις... υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, όμως χωρίς αμφιβολία, είναι από τα πιο ασυνήθιστα περιπολικά που έχουμε δει!

Στην αγορά υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα για να αγοράσει ο κάθε ένας από εμάς εκείνο που τον καλύπτει περισσότερο και το ίδιο ισχύει και για την αστυνομία. Τα όργανα της τάξης δεν θα επιλέξουν το ίδιο μοντέλο για την ασφάλεια αυτοκινητοδρόμου και για την αστυνόμευση μιας πλατείας στο κέντρο της πόλης, καθώς οι ανάγκες είναι διαφορετικές.

Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζουν να βάλουν «αστυνομική στολή» σε διάφορα αυτοκίνητα που δεν... κολλάνε σε αυτό το ρόλο; Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά παραδείγματα από τα πιο «περίεργα» περιπολικά που μπορεί να βρει κανείς παγκοσμίως. Να σημειώσουμε ότι δεν συμπεριλάβαμε μοτοσυκλέτες και ποδήλατα, επικεντρωθήκαμε στα τετράτροχα μοντέλα.

Με ισχύ 1.001 ίππων από ένα W16 μοτέρ των 8.0 λίτρων με τέσσερα τούρμπο, δύσκολα θα μπορέσεις να ξεφύγεις. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η θέα μιας Bugatti Veyron με γραφικά περιπολικού είναι φυσιολογικό πράγμα! Φυσικά, ανήκει στην αστυνομία του Ντουμπάι που έχει και αρκετά ακόμη supercars ή και hypercars στην «υπηρεσία» της.

Στον αντίποδα, η αστυνομία του Μεξικού χρησιμοποιεί Volkswagen Beetle, ή αλλιώς, σκαραβαίους, ως περιπολικά οχήματα. Τουλάχιστον, είναι σίγουρα αξιόπιστα, αν και οι καταδιώξεις δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Το Toyota Land Cruiser έχει φανταστικές εκτός δρόμου ικανότητες όμως οι αστυνομικές δυνάμεις μιας πόλης που πλήττεται συχνά από χιόνια, φροντίζουν ώστε να το κάνουν ασταμάτητο. Έτσι το εφοδίασαν με... ερπύστριες! Μπορεί να είναι απολύτως χρηστικό, όμως ένα τέτοιο περιπολικό δεν παύει να είναι και περίεργο!

Κοιτώντας αυτή τη Mercedes-Benz SLK200 πρώτης γενιάς, δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς γιατί οι αστυνομικοί επέλεξαν να την κάνουν περιπολικό αυτοκίνητο. Δεν προσφέρει τόση ταχύτητα που δεν θα μπορούσες να βρεις σε ένα τετράθυρο και ως διθέσιο, περιορίζεται και η χρηστικότητά του. Επίσης, με τον τρόπο που έχει τοποθετηθεί ο φάρος στην οροφή, δεν μπορεί να μετατραπεί και σε κάμπριο!

Με τρεις ρόδες και μαζεμένες διαστάσεις, το συγκεκριμένο περιπολικό είναι ένα από τα πιο ευέλικτα που έχει στο «στόλο» της η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Έχει όλα τα απαραίτητα για την άνετη κίνηση στην πόλη όμως όπως και στην περίπτωση του «σκαραβαίου» παραπάνω, καλύτερα να μη χρειαστεί να καταδιώξει κάποιον.

Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης έχει κι εκείνη ένα μικρό περιπολικό για να καλύπτει τις ανάγκες της. Η μάρκα του δεν διακρίνεται, όμως σε αντίθεση με εκείνο της Νέας Υόρκης, έχει τέσσερις ρόδες και κινείται από ηλεκτροκινητήρα, που σημαίνει ότι χρειάζεται φόρτιση όταν αδειάσουν οι μπαταρίες του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!