Το νέο Peugeot 508 ταράζει τα νερά των μεσαίων σεντάν (pics)

Gazzetta team
Το νέο Peugeot 508 ταράζει τα νερά των μεσαίων σεντάν (pics)
Η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το νέο 508 που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών.

Λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο γνωριζόμαστε με το νέο Peugeot 508, το μεσαίο σεντάν της γαλλικής μάρκας. Όπως ακριβώς περιμέναμε, πρόκειται για ένα τετράθυρο μοντέλο που έχει τις δυνατότητες να παλέψει στη μεσαία κατηγορία, κόντρα σε ιδιαίτερα ικανούς ανταγωνιστές.

Η εξωτερική του εμφάνιση είναι σπορ και ελκυστική προκαλώντας ενδιαφέρον στον παρατηρητή. Η «τρισδιάστατη» μάσκα στο εμπρός τμήμα, με τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα και τα μεταλλικά διακοσμητικά δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα εικόνα και πίσω, ο δυναμισμός συνεχίζει να υπάρχει και να τονίζεται από την κεκλιμένη γραμμή της οροφής.

Τα φωτιστικά σώματα, σαν «νύχια του λέοντα» όπως τα χαρακτηρίζει η Peugeot, προκαλούν ενδιαφέρον και στην έκδοση GT Line οι δύο χρωμιωμένες απολήξεις των εξατμίσεων ολοκληρώνουν το πακέτο.

Το εσωτερικό, ξεχειλίζει ποιότητα και πολυτέλεια, με υλικά όπως το δέρμα και το ξύλο να καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος των επιφανειών. Υπάρχει το iCockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής και οι διακόπτες «αεροπορικού τύπου», που έχουμε δει και στο 3008 αλλά και το 5008. Με μήκος 4.750 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.750 χλστ, οι χώροι θα είναι γενναιόδωροι για τους επιβάτες και το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 485 λίτρα.

Η ναυαρχίδα της Peugeot «πατάει» πάνω στην πλατφόρμα EMP2 και «φοράει» κορυφαίους κινητήρες του ομίλου PSA. Οι βενζίνης είναι 180 και 225 ίππων στα 1.6 λίτρα, ενώ οι ντίζελ 130, 160 και 180 αλόγων, με τον κυβισμό να ανέρχεται στα 1.5 και 2.0 λίτρα. Αργότερα θα ακολουθήσει και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση (Plug-In Hybrid). Τα υπόλοιπα, θα τα μάθουμε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου το νέο Peugeot 508 θα εμφανιστεί για πρώτη φορά δημόσια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!