Ξεχάστε ότι ξέρατε για τα station wagon με το νέο Volvo V60 (pics)

Gazzetta team
Ξεχάστε ότι ξέρατε για τα station wagon με το νέο Volvo V60 (pics)
Ένα από τα πιο όμορφα και προηγμένα station wagon που έχουμε δει μέχρι σήμερα, παρουσιάστηκε επίσημα και δεν είναι άλλο από το νέο Volvo V60.

Η Volvo ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας με το νέο V60, το μεσαίο πολυτελές station wagon της που εκτός από όμορφο και πρακτικό, εφοδιάζεται με κορυφαία τεχνολογία.

Η εξωτερική του εμφάνιση είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενη με το εμπρός τμήμα να υιοθετεί τη χαρακτηριστική μάσκα και τα φωτιστικά σώματα των νέων μοντέλων της φίρμας, ενώ πίσω τα κάθετα φανάρια που εκτείνονται οριζόντια προς την πόρτα του χώρου αποσκευών θυμίζουν αυτά του XC60.

Το ίδιο συμβαίνει και στο εσωτερικό. Η οθόνη, που είναι τοποθετημένη κάθετα κλέβει την παράσταση, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων πλαισιώνει τη σύγχρονη εμφάνιση και στην κονσόλα βρίσκουμε δύο θήκες, μαζί με τον κομψό διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα, τον επιλογέα ταχυτήτων και το κεντρικό υποβραχιόνιο. Οι χώροι αναμένονται να είναι πλούσιοι για ακόμη και πέντε επιβάτες και το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 529 λίτρα.

Οι κινητήρες που θα συνδυάζεται το νέο V60 είναι όλων των ειδών, με σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά. Ξεκινώντας με τους πρώτους, θα υπάρχει ο T4 των 250 ίππων και ο T6 των 320. Τα ντίζελ θα απαρτίζονται από το D4 των 190 ίππων και το D5 των 235 και τα υβριδικά θα είναι τα μοντέλα T8 των 407 ίππων και το T6 Twin Engine των 340 ίππων.

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης-ντίζελ) είναι τετρακύλινδροι τούρμπο με κυβισμό στα 2.0 λίτρα. Σε ο,τι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως όλα τα σύγχρονα Volvo θα εφοδιάζεται με πλειάδα αυτών, όπως το City Safety με αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης, την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist και πολλά ακόμη. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα εμφανιστούν στους δρόμους από το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!