Το νέο Peugeot Rifter τα... χωράει όλα! (pics)

Gazzetta team
Το νέο Peugeot Rifter τα... χωράει όλα! (pics)
Ο αντικαταστάτης του Partner Tepee είναι εδώ και έρχεται για να ενώσει τους τεράστιους χώρους με τις εκδρομικές δυνατότητες και τις κόμπακτ διαστάσεις.

Ένας οικογενειάρχης γνωρίζει καλά τι σημαίνει η έλλειψη χώρου, ειδικά σε συνθήκες διακοπών, εκδρομών κλπ. Η ιδανική λύση είναι, χωρίς αμφιβολία, μοντέλα όπως το νέο Peugeot Rifter που συνδυάζουν τους χώρους ενός... van και την άνεση ενός οικογενειακού! Η εξωτερική του σχεδίαση είναι μυώδης και κομψή, υπάρχουν πολλές «νευρώσεις» στο αμάξωμα που συμβάλλουν στην όμορφη εικόνα του και ειδικά στην έκδοση GT Line, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό συναντάμε ακριβώς αυτό που περιμένουμε από ένα σύγχρονο Peugeot, δηλαδή το iCockpit με το μικρό τιμόνι, τη μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και πολλές θήκες για μικροαντικείμενα που εξυπηρετούν την καθημερινότητά μας. Οι χώροι είναι κορυφαίοι για πέντε επιβάτες και θα διατίθεται και σε επταθέσια έκδοση, με μεγαλύτερο μήκος, ενώ οι πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού μας επιτρέπουν να το φέρουμε «στα μέτρα μας».

Οι κινητήρες που θα διατεθεί είναι ο 1.2 PureTech των 110 και 130 ίππων, με τούρμπο και ένας ντίζελ στα 1.5 λίτρα με 75, 100 και 130 ίππους. Ο πετρελαιοκινητήρας στις δύο λιγότερο ισχυρές εκδοχές του θα συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν πέντε σχέσεων και σε εκείνη των 130 αλόγων με εξάρι ή προαιρετικά, ένα αυτόματο των οκτώ ταχυτήτων. Στη συνέχεια θα υπάρξει και τετρακίνητο Rifter για όσους χρειάζονται επιπλέον δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μάρτη και θα το δούμε στους δρόμους από τον Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!