6 καθαρόαιμα 4x4 που «αριστεύουν» εκτός δρόμου! (pics)

Gazzetta team
6 καθαρόαιμα 4x4 που «αριστεύουν» εκτός δρόμου! (pics)
Τα μοντέλα που ακολουθούν, έχουν «βαριά» ονόματα στην αγορά των καθαρόαιμων 4x4 και δεν διαμαρτύρονται όσο βαθιά και αν τα βάλεις στη λάσπη!

Στη σημερινή εποχή τα SUV γίνονται όλο και περισσότερα όμως τα καθαρόαιμα 4x4 λιγοστεύουν σημαντικά. Ελάχιστα από τα μοντέρνα οχήματα ελεύθερου χρόνου έχουν πραγματικές δυνατότητες εκτός δρόμου, καθώς τα περισσότερα δεν έχουν καν σύστημα τετρακίνησης.

Παρακάτω, βλέπουμε αυτοκίνητα που όχι απλά είναι τετρακίνητα, αλλά έχουν σχεδόν αστείρευτες δυνατότητες εκτός δρόμου, ακόμη και χωρίς τροποποιήσεις, όπως έρχονται από το εργοστάσιο. Συμπεριλάβαμε αποκλειστικά εκείνα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ως καινούργια, ωστόσο αποκλείσαμε τα επαγγελματικά Pick-Up.

Jeep Wrangler

Το σήμα κατατεθέν της Jeep έχει γίνει πιο σύγχρονο και άνετο στην καθημερινή χρήση όμως δεν έχει θυσιάσει ούτε γραμμάριο των ικανοτήτων του εκτός δρόμου. Στη γενιά που διατίθεται σήμερα, συνδυάζεται με κινητήρα diesel των 2.8 λίτρων με τούρμπο και 200 ίππους ή έναν βενζίνης 3.6 V6 με 283 άλογα. Σύντομα, έρχεται το νέο Wrangler που έχει ήδη παρουσιαστεί.

Land Rover Discovery

Όπως λέει και το όνομά του, το Discovery το αγοράζεις αν έχεις σκοπό να εξερευνήσεις νέα μέρη με το νέο σου αυτοκίνητο! Η Land Rover το έχει προικίσει με ο,τι θα χρειαστεί, ώστε να προσπεράσει τα εμπόδια που μπορείς να συναντήσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές. Διατίθεται με δύο κινητήρες πετρελαίου των 2.0 λίτρων, με 180 ή 240 ίππους.

Mercedes-Benz G-Class

Η τιμή της και ο πολυτελής χαρακτήρας της σε κάνουν να νομίζεις ότι η G-Class είναι ακόμη ένα SUV με στυλ, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτή την εντύπωση. Πρόκειται για ένα από τα πιο ικανά αυτοκίνητα για εκτός δρόμου οδήγηση στην αγορά! Κιβώτιο με «κοντές» σχέσεις και δυνατότητα κλειδώματος και των τριών διαφορικών, συνδυάζονται ώστε η Mercedes να μπορεί να φτάσει όπου της ζητήσεις. Διατίθεται με κινητήρες από 245 ίππους έως τον κορυφαίο V12 με τους 612!

Subaru Forester

Η Subaru έχει τεράστια παράδοση στα συστήματα τετρακίνησης και το Forester δεν είναι η εξαίρεση. Το SUV της ιαπωνικής μάρκας έχει πολύ καλές δυνατότητες στο χώμα, ειδικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. Εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης 150 και 240 ίππων στα 2.0 λίτρα κυβισμού (χωρίς τούρμπο και με, αντίστοιχα) και με έναν τουρμποντίζελ των 147 ίππων από τα 2.0 λίτρα και πάλι.

Suzuki Jimny

Το Suzuki Jimny έχει παρουσιαστεί από το 1998 και έκτοτε κυκλοφορεί σχεδόν απαράλλακτο στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι και οι εκτός δρόμου ικανότητές του έχουν παραμείνει στο ίδιο υψηλότατο επίπεδο! Με συγκρατημένες εξωτερικές διαστάσεις, κοντές σχέσεις και χαμηλό βάρος, θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε πέρασμα που δεν θα καταφέρει να διασχίσει. Ο κινητήρας του είναι ατμοσφαιρικός βενζίνης των 1.3 λίτρων και 85 ίππων.

Toyota Land Cruiser

Ακούγοντας το όνομα του Toyota Land Cruiser, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οι δυνατότητές του σε δύσβατα τερέν. Το νέο, είναι πιο πολυτελές και ώριμο, όμως παραμένει ένα γνήσιο 4x4 που δεν θα σηκώσει ψηλά τα χέρια του στις περισσότερες των περιστάσεων. Στην Ελλάδα εισάγεται ως 2.8 ντίζελ με 177 ίππους και αυτόματο κιβώτιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!