Opel Combo Life με έμφαση στην πρακτικότητα (pics&vid)

Gazzetta team
Opel Combo Life με έμφαση στην πρακτικότητα (pics&vid)
Ο καλύτερος φίλος της οικογένειας είναι το Opel Combo Life που προσφέρει τεράστιες δυνατότητες πρακτικότητας και άνεσης, με νέο σύγχρονο σχεδιασμό.

Με βάση την πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA η οποία φιλοξενεί το Citroen Berlingo, παρουσιάζεται τώρα και το Opel Combo Life, το οποίο οι άνθρωποι της εταιρείας χαρακτηρίζουν ως τον καλύτερο φίλο της οικογένειας. Αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα καθώς το κύριο χαρακτηριστικό του Opel Combo Life είναι οι χώροι.

Χώροι αποσκευών, αποθήκευσης και άνεσης για τους επιβάτες. Το πολυμορφικό van διατίθεται σε δύο εκδόσεις μήκους με 4,4μ. και 4,75μ. ώστε να φιλοξενεί 5 και 7 επιβάτες αντιστοίχως. Οι συρόμενες πόρτες εξασφαλίζουν παράλληλα άνεση και στην είσοδο και έξοδο των επιβατών, ωστόσο στις βασικές εκδόσεις υπάρχει μόνο μια συρόμενη πόρτα. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται, ώστε ο χώρος αποσκευών να πλησιάζει το χώρο φόρτωσης ενός επαγγελματικού van, ενώ σε αυτό συμβάλει σημαντικά και η αναδίπλωση στο κάθισμα του συνοδηγού που επιτρέπει μεταφορά ακόμη και μεγάλων αντικειμένων, σε μήκος, μέχρι 3 μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο μικρό μήκος ο χώρος για τις αποσκευές ξεκινά από τα 597 λίτρα και φτάνει στο μεγαλύτερο μεταξόνιο έως τα 850 λίτρα. Με έμφαση στις… μεταφορές πάντως η χωρητικότητα των 2.693 λίτρων δεν μπορεί να αφήσει κανέναν παραπονούμενο. Στην φιλοσοφία της αστείρευτης πρακτικότητας εντάσσονται και οι υπόλοιποι χώροι για μικρότερα ή μεγαλύτερα αντικείμενα, ενώ στο εσωτερικό όσον αφορά την αισθητική και την ποιότητα, έχουν γίνει αναβαθμίσεις, ώστε να εκσυγχρονιστεί και αυτός ο τομέας.

Εμφανισιακά αυτό που είναι έκδηλο εκ πρώτης όψεως, είναι η προσπάθεια να ενταχθεί το Opel Combo Life στις σχεδιαστικές γραμμές των SUV της φίρμας. Κάπως έτσι η μεγάλη μάσκα το κάνει και ελαφρώς πιο ελκυστικό, σε συνδυασμό με την απόσταση από το έδαφος που δίνει μια νότα περιπετειώδους στυλ.

Τέλος όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, ο βενζινοκινητήρας των 1.2 λίτρων και ο diesel κινητήρας των 1.5 λίτρων θα είναι αυτά που θα υπάρχουν διαθέσιμα στο Opel Combo Life. Θα συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια 5 και 6 σχέσεων και στις πλούσιες εκδόσεις με το αυτόματο των 8 σχέσεων. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ιπποδυνάμεις των κινητήρων αλλά με βάση τα δεδομένα του Berlingo μιλάμε για 75 και 130 ίππους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!