Opel Grandland X: Το μεγάλο SUV της ζωής μας (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Opel Grandland X: Το μεγάλο SUV της ζωής μας (pics & vid)
Ανεξάντλητες δυνατότητες μετακίνησης, μεγάλοι χώροι και δυναμικές επιδόσεις, σε ένα κομψό και αθλητικό SUV απαράμιλλης γοητείας.

Το νέο Opel Grandland X ξεχωρίζει με την πληθωρική του παρουσία, η οποία συνδυάζεται με τον αθλητικό χαρακτήρα του αμαξώματος. Αυτός εντείνεται από προσεγμένες λεπτομέρειες όπως η διαφορετική απόχρωση της οροφής, οι μεγάλοι τροχοί 17 ή 18 ιντσών και η μυώδης παρουσία των θόλων. Με μήκος 4,477 μέτρα και πλάτος 1,856, το νέο Opel Grandland X είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά και την ίδια στιγμή να προσφέρει άπλετο χώρο για πέντε επιβάτες και όγκο αποσκευών που κυμαίνεται από 514 έως και τα 1.652 λίτρα.

Στο νέο Grandland X η αισθητική συμβαδίζει με την πρακτικότητα. Το ηλεκτρικό άνοιγμα του χώρου αποσκευών με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και τα φιμέ πίσω παράθυρα για την προστασία των επιβατών από το έντονο ηλιακό φως είναι στοιχεία που αναδεικνύουν την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και κάνουν την καθημερινότητα με το αυτοκίνητο ιδιαίτερα ευχάριστη.

Άνεση και εξοπλισμός ανώτερης κατηγορίας

Στο εσωτερικό του νέου Opel Grandland X η απόλυτη τάξη, η αισθητική αρτιότητα και η κορυφαία εργονομία συμβαδίζουν με την ποιότητα και την πρακτικότητα. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού διαθέτουν πιστοποίηση AGR και έως 16 ρυθμίσεις, ενώ μπορούν να είναι θερμαινόμενα, όπως και το πολύ-λειτουργικό τιμόνι. Οι προβολείς πλήρους λειτουργίας LED (Adaptive Forward Lighting), έχουν 30% μεγαλύτερη φωτεινότητα σε σχέση με τους απλούς προβολείς αλογόνου, για κορυφαία ορατότητα και ασφάλεια στις νυχτερινές μετακινήσεις.

Το σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink διαθέτει ψηφιακή οθόνη αφής 8’’ και προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με smartphone μέσω Apple CarPlay, Android Auto και Bluetooth. Περιλαμβάνει επίσης κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης 3D. Το σύστημα άμεσης επικοινωνίας OnStar, το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού σας επιτρέπει να έρχεστε σε επαφή με τον προσωπικό σας σύμβουλο 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες την ημέρα, για οτιδήποτε χρειαστείτε, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Επιπρόσθετα στοιχεία πρακτικότητας όπως η ασύρματη φόρτιση κινητού, οι θύρες USB και οι πολλές και εργονομικές θήκες αποθήκευσης, λύνουν τα χέρια όλων των επιβατών.

Για την άριστη εκμετάλλευση των χώρων, τα πίσω καθίσματα FlexFold διπλώνουν κατ’ αναλογία 60/40 και διαθέτουν άνοιγμα για πέδιλα του σκι.

Κορυφαία ασφάλεια για όλους

Έχοντας κατακτήσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης Euro NCAP, το νέο Opel Grandland X είναι με αποδείξεις κορυφαίο και στην ασφάλεια. Πέρα από άψογη προστασία σε περίπτωση ατυχήματος, το μεγάλο SUV της Opel διαθέτει πληρέστατο εξοπλισμό υποβοήθησης της οδήγησης, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Adaptive Cruise Control που ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με τη ροή της κυκλοφορίας, φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με λειτουργία ανίχνευσης πεζών και προηγμένο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος.

Κίνηση παντού, με την περιστροφή ενός κουμπιού

Το νέο Opel Grandland X δεν περιορίζεται στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος για να συνεχίσει την κίνησή του όταν η άσφαλτος τελειώνει. Το ευφυές προαιρετικό σύστημα πρόσφυσης IntelliGrip εξασφαλίζει στον οδηγό ένα ιδανικό πρόγραμμα οδήγησης για κάθε τύπο εδάφους που θα συναντήσει. Με την περιστροφή ενός διακόπτη επιλέγει την κίνηση σε κανονικές επιφάνειες, άμμο, χώμα ή χιόνι, ενώ έχει και τη δυνατότητα να θέσει εκτός τη λειτουργία του συστήματος ευστάθειας.

Ανεξάντλητες επιλογές για κάθε ανάγκη

Οι νέοι κινητήρες βενζίνης και diesel του Grandland X εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση και απαράμιλλη ποιότητα λειτουργίας. Με κυβισμό μόλις 1.2 λίτρων ο κινητήρας βενζίνης αποδίδει 130 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 4,9 λίτρα/100 χλμ. Ο κινητήρας diesel των 1.6 λίτρων αποδίδει 120 ίππους, προσφέρεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και η μέση κατανάλωσή του ξεκινά από τα μόλις 4,0 λίτρα/100 χλμ. Σε εκδόσεις X-CITE, X-PLORE και X-CLUSIVE και με ένα πλήθος προαιρετικών στοιχείων εξοπλισμού, το νέο Grandland X μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του οδηγού του. Με κόστος που ξεκινά από τα 24.500€ και προνόμια όπως πέντε χρόνια εγγύηση και δωρεάν οδική βοήθεια για ένα χρόνο, το Grandland X είναι το μεγάλο αλλά και προσιτό νέο που περιμέναμε. Η Opel φέρνει το μέλλον στα SUV, ένα μέλλον συναρπαστικό που ανήκει σε όλους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!