Αυτό είναι το νέο Kia Ceed (pics)

Gazzetta team
Αυτό είναι το νέο Kia Ceed (pics)
Με εντελώς νέα εμφάνιση και πολλές νέες τεχνολογίες, το νέο Ceed χάνει την απόστροφο από το όνομά του και γίνεται ένα από τα πιο σύγχρονα μικρομεσαία μοντέλα.

Ο αντικαταστάτης του Kia Cee'd λέγεται πλέον Ceed και οι πρώτες του φωτογραφίες είναι γεγονός. Η τρίτη γενιά έρχεται για να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία της δεύτερης, η οποία ήταν στην αγορά από το 2012 έως και το 2018. Η κορεάτικη μάρκα έβαλε τα δυνατά της για να δημιουργήσει ένα άκρως ενδιαφέρον αυτοκίνητο, καθώς ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πολύ μεγάλος.

Εξωτερικά βλέπουμε ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά γνωρίσματα που συναντάμε σε όλα τα Kia. Η επιθετική μάσκα εμπρός μαζί με τον μυώδη προφυλακτήρα προσδίδει δυναμισμό ενώ στο πίσω μέρος η εμφάνιση είναι ελαφρώς πιο λιτή. Ξεχωρίζουν τα φανάρια με τη LED υπογραφή και η χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης στο δεξί μέρος του προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό έχουμε και πάλι μια γνώριμη Kia εικόνα. Ο μεγάλος και ευανάγνωστος πίνακας οργάνων φιλοξενεί μια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στο κέντρο του και η κεντρική κονσόλα «φέρνει» αρκετά στο νέο Stonic, αλλάζοντας εντελώς από την προηγούμενη γενιά.

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός, με κεντρική οθόνη αφής που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το νέο Ceed μπορεί να εφοδιαστεί με διάφορα στοιχεία premium εξοπλισμού όπως θερμαινόμενα / ψυχόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι κ.ά.. Στο κομμάτι των χώρων η Kia υποστηρίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και ο μεγάλος χώρος αποσκευών είναι ένα ενδεικτικό, με όγκο 395 λίτρων.

Ούτε η τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν μείνει πίσω, καθώς διατίθεται ενεργό Cruise Control που φροντίζει για την διατήρηση της σωστής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και πολλά ακόμη, όπως η υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας.

Οι κινητήρες, πληρούν τα σύγχρονα πρότυπα ρύπων και έχουν υψηλή απόδοση. Ο τετρακύλινδρος 1.6 τουρμποντίζελ αποδίδει 115 ή 136 ίππους και στους βενζινοκινητήρες έχουμε έναν τρικύλινδρο τούρμπο του λίτρου, με 120 άλογα και έναν τετρακύλινδρο των 1.4 λίτρων με 140, πάλι με τούρμπο, που αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό 1.6 του προηγούμενου.

Ωστόσο θα υπάρχει και στην τρίτη γενιά ατμοσφαιρική επιλογή στην γκάμα, με κυβισμό 1.4 λίτρα και απόδοση 100 ίππων. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων και οι ντίζελ, μαζί με τον 1.4 τούρμπο βενζίνης, μπορούν προαιρετικά να εφοδιαστούν με αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη με επτά ταχύτητες. Ακόμη, δεν γνωρίζουμε τις τιμές του νέου Ceed όμως η εργοστασιακή εγγύηση διάρκειας επτά χρόνων, που συνοδεύει όλα τα Kia, θα είναι ένα μεγάλο εμπορικό ατού του νέου μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!