10 λόγοι για να προτιμήσεις το Fiat Panda CNG

Gazzetta team
10 λόγοι για να προτιμήσεις το Fiat Panda CNG
To Fiat Panda CNG φυσικού αερίου αποτελεί μονόδρομο για όσους ενδιαφέρονται για ένα ευέλικτο και άνετο μίνι με οικονομική κατανάλωση και σεβασμό προς το περιβάλλον. Οδηγήστε το!

Το Panda CNG κατέχει περίοπτη θέση στη γκάμα των εργοστασιακών μοντέλων φυσικού αερίου της Fiat. Το ιταλικό μίνι αποτελεί μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία του, καθώς προσφέρει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι στους ανταγωνιστές του.

Δείτε τους 10 σημαντικότερους λόγους, χάρη στους οποίους αξίζει να προτιμήσεις ένα Fiat Panda CNG!

1. Oικονομία

Ακούγεται απίστευτο, όμως με ένα Fiat Panda CNG διανύεις 400 χιλιόμετρα καταναλώνοντας περίπου 12 κιλά φυσικού αερίου, που κοστίζουν –με βάση τις τρέχουσες τιμές- γύρω στα 11 ευρώ! Δηλαδή, μπορείς να ταξιδέψεις από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη με συνολικό κόστος καυσίμου κάτω από 15 ευρώ. Ακόμη όμως και όταν λειτουργεί το αυτοκίνητο με βενζίνη, εμφανίζει μία εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση της τάξης των 4,6 λίτρων ανά 100 χλμ.

2. Περιβάλλον

Το φυσικό αέριο ανήκει στα καθαρά καύσιμα με αισθητά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων σε σχέση με τη βενζίνη και το ντίζελ κίνησης. Επειδή μάλιστα εκπέμπει μόλις 85 γρ διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, απαλλάσσεται στη χώρα μας από τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης δεν εκλύει βενζόλιο ή άλλες καρκινογόνες ουσίες, ενώ εμφανίζει μειωμένο θόρυβο έως 75% και δεν μολύνει το έδαφος ή το νερό.

3. Ευελιξία

Το Fiat Panda CNG είναι ένα μοντέλο διπλού καυσίμου, γι αυτό εφοδιάζεται με ρεζερβουάρ 12 κιλών φυσικού αερίου CNG και 35 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης. Το βασικό καύσιμο είναι το φυσικό αέριο και η μεταπήδηση (εναλλαγή) στη βενζίνη γίνεται αυτόματα και χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού, μόνον όταν αδειάσει το ρεζερβουάρ του CNG. Το Fiat Panda CNG χάρη στο διπλό του καύσιμο, συνδυαστικά, μπορεί να καλύψει έως 1.200 χιλιόμετρα, χωρίς να χρειαστεί ενδιάμεσα ανεφοδιασμό.

4. Ασφάλεια

Το εργοστασιακό Fiat Panda CNG παράγεται κάτω από αυστηρές προδιαγραφές, τα σέρβις του πραγματοποιούνται από το επίσημο δίκτυο εμπόρων της ιταλικής μάρκας και διατίθεται με δύο χρόνια επίσημη εγγύηση. Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, οπότε διαφεύγει στον αέρα σε περίπτωση διαρροής και δεν προκαλεί κάποιο εκρηκτικό μείγμα.

5. Υποδομές

Το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε ικανοποιητικό επίπεδο και αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν πέντε σημεία πώλησης φυσικού αερίου κίνησης στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία, ενώ εντός του έτους θα προστεθούν και νέα πρατήρια..

6. Τιμή αγοράς

Το Fiat Panda CNG με απόδοση 80 ίππων κοστίζει στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση LOUNGE 14.600 ευρώ. Πρόκειται για μία πολύ συμφέρουσα επένδυση με γρήγορη απόσβεση χάρη στο χαμηλό κόστος χρήσης του αυτοκινήτου και στα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Να τονίσουμε επίσης την αυξημένη αξία μεταπώλησης, που διαθέτει ένα Fiat συμπιεσμένου φυσικού αερίου απέναντι σε μοντέλα βενζίνης ή πετρελαίου..

7. Ανεση

Η έκδοση CNG διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά, που έχουν αναδείξει το Panda σε δημοφιλέστερο μίνι στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ετσι προσφέρει άνετους χώρους, πρακτικές θήκες και ντουλαπάκια και συνδυάζει την ποιότητα κατασκευής με λειτουργικότητα και ελκυστικό design.

8. Aίσθηση

Το Fiat Panda CNG βασίζεται στο τετρακίνητο Panda Cross και σου μεταδίδει οδηγικά την αίσθηση ενός SUV λόγω της αυξημένης του απόστασης από το έδαφος. Παράλληλα, φροντίζει για την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών του με υψηλή περιθώρια πρόσφυσης και ένα αποτελεσματικό φιλτράρισμα των κραδασμών από τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες των δρόμων.

9. Τεχνογνωσία

Η Fiat είναι εδώ και δύο δεκαετίες ηγέτης στα εκδόσεις εναλλακτικών καυσίμων και προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα τέτοιων μοντέλων στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Άρα υπερέχει σε τεχνογνωσία απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες μάρκες, δημιουργώντας έτσι μία σχέση εμπιστοσύνης με το αγοραστικό κοινό.

10. Test Drive

Το πειστικότερο επιχείρημα υπέρ ενός Fiat Panda CNG είναι ένα test drive.

Για να το πραγματοποιήσετε, αρκεί να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα, οπότε θα έρθει άμεσα σε επαφή μαζί σας ένας συνεργάτης της Fiat Ελλάς, για να συνεννοηθείτε για τις λεπτομέρειες

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!