Πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μεγάλες αυτονομίες!

Gazzetta team
Πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μεγάλες αυτονομίες!
Πέρασαν οι εποχές, που άδειαζαν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά από μερικές δεκάδες χιλιόμετρα, όπως αποδεικνύουν πέντε τέτοια μοντέλα με αυτονομίες μεταξύ 200 και 500 χιλιομέτρων!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζουν να μπαίνουν σιγά σιγά στη ζωή μας και στην Ελλάδα, είχαμε μια σημαντική αύξηση πωλήσεων στην κατηγορία το 2017. Με αυτή την αφορμή, παρουσιάζουμε πέντε μοντέλα με μεγάλη αυτονομία, το σημείο δηλαδή που σκέφτεται περισσότερο ο υποψήφιος αγοραστής.

Αυτό συμβαίνει γιατί η φόρτιση του οχήματος διαρκεί κάποια ώρα, που μπορεί να κυμαίνεται από 30-45 λεπτά στην καλύτερη περίπτωση, αν υπάρχει κάποιος ταχυφορτιστής DC, έως και 10 περίπου ώρες σε πρίζα με οικιακό ρεύμα!

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν μιλάμε για πολύ περισσότερο χρόνο από τα λίγα μόλις λεπτά που χρειάζονται ώστε να ανεφοδιαστεί ένα αυτοκίνητο συμβατικού καυσίμου. Να σημειώσουμε ότι στην παρακάτω λίστα αναφέρουμε τα μοντέλα που κινούνται αποκλειστικά με τις μπαταρίες κι όχι τα υβριδικά Plug-In Hybrids που έχουν και συμβατικό κινητήρα!

5) Volkswagen e-Golf

Η ανανεωμένη εκδοχή του ηλεκτρικού Volkswagen Golf εξοπλίζεται με νέες μπαταρίες 35,8 kWh που του δίνουν αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα. Ο κινητήρας του είναι 136 ίππων και εξασφαλίζει ιδιαίτερα γρήγορες επιδόσεις στο γερμανικό μοντέλο, ενώ κατά τα άλλα παραμένει ένα γνήσιο Golf στο κομμάτι της άνεσης, των χώρων και της ποιότητας κατασκευής του.

4) BMW i3 REX

Η BMW i3 εκτός από τη συμβατική της εκδοχή, διατίθεται και με σύστημα Range Extender. Ένας δικύλινδρος βενζινοκινητήρας αναλαμβάνει τη φόρτιση των μπαταριών αν η ενέργειά τους εξαντληθεί, όμως το θερμικό μοτέρ δεν συνδέεται με τη μετάδοση και λειτουργεί αποκλειστικά ως «γεννήτρια», για αυτό και τη συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα. Η αυτονομία είναι 330 χιλιόμετρα και ο κινητήρας της i3 έχει απόδοση 170 ίππων, χαρίζοντάς της πολύ γρήγορες επιδόσεις.

3) Nissan Leaf

Μια από τις κορυφαίες τιμές στην αυτονομία συνοδεύει το νέο Nissan Leaf το οποίο μπορεί και να διανύσει έως και 378 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία. Με ισχύ 150 ίππων από το μοτέρ του προσφέρει και οδηγική ευχαρίστηση, ενώ τα συστήματα ημιαυτόνομης κίνησης ProPilot και το επαναστατικό ePedal το κάνουν τεχνολογικά προηγμένο και εύχρηστο.

2) Opel Ampera E

Το επερχόμενο Opel Ampera E είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει το χαμηλό κόστος συντήρησης ενός ηλεκτροκίνητου και τη ξεγνοιασιά για την αυτονομία που συναντάμε σε ένα συμβατικού καυσίμου. Αυτό συμβαίνει γιατί η μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει, με ένα μόνο γέμισμα των μπαταριών, είναι 520 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Opel! Συνοδεύεται από κινητήρα 204 ίππων και 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα.

1) Tesla Model S

H Tesla μπορεί να μην αντιπροσωπεύεται επίσημα στην Ελλάδα όμως το Model S είναι το ηλεκτρικό με τη μεγαλύτερη αυτονομία στον πλανήτη και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Η κορυφαία εκδοχή του, η P100D μπορεί να καλύψει 543 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί ξανά φόρτιση, ένας αριθμός-ρεκόρ για μοντέλο του είδους! Παράλληλα είναι και ένα από τα γρηγορότερα τετράτροχα στον κόσμο με 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2,5 δευτερόλεπτα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!