Peugeot Bipper, το ιδανικό βαν του έξυπνου επαγγελματία

Γιώργος Βαρίνος
Peugeot Bipper, το ιδανικό βαν του έξυπνου επαγγελματία
Το πιο συμπαγές μοντέλο της Peugeot πείθει με «επιχειρήματα», όπως τον πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης, την ευελιξία, το όμορφο ντιζάιν και τις ασυναγώνιστες τιμές του.

Η Peugeot απέδειξε με το Bipper, ότι ακόμη και ένα μικρό επαγγελματικό βαν μπορεί να προσφέρει άνεση Ι.Χ., μεγάλο χώρο φόρτωσης, χαμηλό λειτουργικό κόστος και όλα αυτά να προσφέρονται σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές.

Σχεδιασμός

Οι μεγάλες, χαρακτηριστικές γρίλιες της μάσκας και το λογότυπο στο μπροστινό καπό υποδηλώνουν, ότι το Bipper ανήκει στην οικογένεια της Peugeot, ενώ οι δυναμικές γραμμές του αμαξώματος κάνουν το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της γαλλικής μάρκας να ξεχωρίζει στον δρόμο και να αρέσει αισθητικά. Οι σχεδιαστές της Peugeot έδωσαν ωστόσο έμφαση και στη λειτουργικότητα, εξοπλίζοντας το Bipper με ένα μεγάλο παρμπρίζ για άπλετη ορατότητα και καλή φωτεινότητα, ενώ ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής της τάξης του 0,31 φροντίζει για μειωμένους θορύβους και οικονομική κατανάλωση. Μία ιδιαίτερη νότα δίνουν τα πλαϊνά προστατευτικά για να προστατεύεται το πρακτικό βανάκι από τα ελαφρά χτυπήματα, κυρίως εντός πόλης.

Εσωτερικό

Η πρόσβαση στο εσωτερικό πραγματοποιείται εύκολα χάρη στο μεγάλο άνοιγμα των δύο θυρών και στο ιδανικό ύψος των καλοσχεδιασμένων και άνετων καθισμάτων. Το γαλλικό βανάκι προσφέρει στον επαγγελματία μία απολύτως λειτουργική «θέση εργασίας» με ρυθμιζόμενο τιμόνι σε ύψος και σε βάθος και ευανάγνωστα όργανα με όμορφες λευκές πινελιές στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο επιλογέας βρίσκεται στην ιδανική θέση, ενώ κάθεσαι για μεγαλύτερη άνεση σχετικά ψηλά. Προβλέπονται επίσης ένα μεγάλο ντουλαπάκι συνοδηγού και συνολικά 12 θήκες για την αποθήκευση μικροαντικειμένων, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη μεταφορά εγγράφων, εργαλείων, τηλεφώνων, κλπ. Τα μεγάλα παράθυρα και τα ποιοτικά πλαστικά δίνουν εξάλλου την αίσθηση, ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα σύγχρονο Ι.Χ. και όχι σε ένα επαγγελματικό μοντέλο.

Φόρτωση

Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του, το Bipper διαθέτει μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων. Ο χώρος φόρτωσης είναι κυβισμένος, ίσιος και επίπεδος, μπορεί να αξιοποιηθεί 100% και διαθέτει ελάχιστο ωφέλιμο όγκο 2,5 κυβικά μέτρα και ωφέλιμο φορτίο 610 κιλά. Στην υψηλή λειτουργικότητα του γαλλικού βαν συμβάλει το χαμηλό πάτωμα με το μεγάλο μήκος των 1.523 χιλιοστών, οι συρόμενες πλευρικές πόρτες και η δίφυλλη πίσω πόρτα. Υπάρχει επίσης δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού (προαιρετικός εξοπλισμός), οπότε αυξάνεται ο όγκος του χώρου φόρτωσης στα 2.800 λίτρα και μπορούν να μεταφερθούν χωρίς πρόβλημα μακρόστενα αντικείμενα.

Στο δρόμο

Το Bipper διακρίνεται για την μεγάλη ευελιξία του, χάρη στην οποία αποτελεί το ιδανικό «επαγγελματικό εργαλείο» για την πόλη. Ωστόσο, αποτελεί μία πρώτης τάξης επιλογή και για χρήση εκτός πόλης, ενώ προσφέρει άνεση οδήγησης επιπέδου Ι.Χ. Ο πετρελαιοκινητήρας ΗDi των 1,3 λίτρων πείθει με την οικονομική του κατανάλωση και με την εύκολη συντήρησή του, που περιορίζει το κόστος χρήσης του επαγγελματικού μοντέλου της Peugeot. Στον εξοπλισμό ασφαλείας του Bipper περιλαμβάνονται στάνταρ αερόσακος οδηγού, ABS και σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP, ενώ μπορεί να παραγγελθεί και με αερόσακο συνοδηγού.

Τιμή

Το ευέλικτο Bipper προορίζεται κυρίως για τον επαγγελματία, που χρειάζεται ένα όχημα «κομμένο και ραμμένο» για χρήση εντός πόλης με χαμηλό κόστος χρήσης, υψηλή αξιοπιστία και μεγάλους χώρους φόρτωσης παρά τις συγκρατημένες εξωτερικές διαστάσεις του. Αν προσθέσουμε και την ανταγωνιστικότατη τιμή των 11.860 ευρώ (συν ΦΠΑ 24%), τότε γίνεται το Bipper ακόμη ελκυστικότερο και αναδεικνύεται σε ιδανική πρόταση για τους υποψήφιους αγοραστές στην κατηγορία των μικρών επαγγελματικών βαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!