Το Νέο EcoSport είναι ένα Baby Kuga!

Γιώργος Βαρίνος
Το Νέο EcoSport είναι ένα Baby Kuga!
Με σχεδόν ίδια εξωτερική εμφάνιση με το απερχόμενο μοντέλο, αλλά με αλλαγές σε... 2.300 σημεία, το νέο EcoSport έρχεται εντυπωσιακά βελτιωμένο, πολυτελές και δυναμικό, να προστεθεί με αξιώσεις πλέον ανάμεσα στους πολλούς διεκδικητές της κατηγορίας των κόμπακτ SUV. Θα τα καταφέρει;

Σε μιά ιδιαίτερη παρουσίαση στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, η Ελληνική αντιπροσωπεία της Ford παρουσίασε το νέο ριζικά ανανεωμένο EcoSport που πλέον θα κατασκευάζεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάστιο. To EcoSport συμπληρώνει την γκάμα των SUV της Ford, προσφέροντας μια ισχυρή παρουσία στην κατηγορία των κόμπακτ SUV. Το EcoSport διαφοροποιήθηκε ελάχιστα στο εμπρός μέρος με φινετσάτες σχεδιαστικές προσθήκες που το κάνουν πιο συγγενές με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, το Ford Kuga και το Ford Edge. Ωστόσο στο εσωτερικό άλλαξε ριζικά με νέο πίνακα οργάνων και φυσικά μια τεράστια διαδραστική οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η γκάμα των αλλαγών στο νέο μοντέλο είναι πολύ ευρύτερη από ότι κανονικά θα περίμενε κανείς για εξέλιξη μοντέλου – η ανανεωμένη έκδοση του αυτοκινήτου περιλαμβάνει, ουσιαστικά, πάνω από 2.300 νέα εξαρτήματα. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από το αναμενόμενο, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το νέο εσωτερικό, διακρίνεται για τη σημασία στη λεπτομέρεια που αναδεικνύει την βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής, σε ένα νέο σχεδιασμένο περιβάλλον που θυμίζει πάρα πολύ το εσωτερικό περιβάλλον του νέου Ford Fiesta.

Το νέο Ford EcoSport όμως διαθέτει πολλά περισσότερα από μια απλά ξεχωριστή νέα σχεδίαση. Μια ολοκληρωμένη σειρά από νέους κινητήρες του επιτρέπει μια ευρύτερη κάλυψη της αγοράς με την εισαγωγή τετρακίνησης (AWD), των γνωστών κορυφαίων κινητήρων βενζίνης EcoBoost τελευταίας τεχνολογίας και των κινητήρων diesel υψηλής ιπποδύναμης και νέας τεχνολογίας EcoBlue. (1.5L Dsl EcoBlue FWD & EcoBoost 100PS: άφιξη Μάιος’18
Πετρελαιοκινητήρας 1.5L EcoBlue 125PS AWD: άφιξη Ιουνίος’18)

Το νέο Ford EcoSport περιλαμβάνει πάνω από 20 νέα χαρακτηριστικά. Το αυτοκίνητο διαθέτει κορυφαίες δυνατότητες διασύνδεσης, υιοθετώντας το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του Ford Fiesta με Ford SYNC 3 και οθόνες αφής 6,5" & 8", σύστημα πλοήγησης και κορυφαίο ηχοσύστημα premium sound της B&O Play. Στα συστήματα ασφαλείας έρχονται να προστεθούν συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως αισθητήρες απόστασης στάθμευσης εμπρός-πίσω, δυνατότητα συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), προβολέων υψηλής έντασης Xenon, ενώ επίσης μπορεί να διατεθεί και ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή.

Το Ford EcoSport θα προσφέρεται με την βασική έκδοση Trend, τη «value for money» έκδοση Business, την premium έκδοση Titanium αλλά και την σπορίφ ST-Line, που επιτρέπει στην Ford να καλύψei την υποκατηγορία B-SUV ικανοποιώντας κάθε επιθυμία υποψήφιου πελάτη, για όχημα τύπου μικρότερου SUV, τόσο από πλευράς διαθέσιμων εκδόσεων, κινητήρων και όσο και επιπρόσθετου εξοπλισμού, και όλα αυτά φυσικά σε συνδυασμό με την οικονομική του δυνατότητα.

Όπως αναμενόταν, σημείο αναφοράς στο Νέο Ford EcoSport, θα είναι οι νέοι πετρελαιοκινητήρες 1.5L τεχνολογίας EcoBlue 100PS & 125PS, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και η εισαγωγή τετρακίνητης έκδοσης AWD που θα διατίθεται αποκλειστικά με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5L EcoBlue 125PS M6 AWD. Οι πετρελαιοκινητήρες EcoBlue αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις πωλήσεις του μοντέλου, αφού πρόκειται για αξιόπιστους, καθαρούς και αποδοτικούς κινητήρες με ανταγωνιστικές επιδόσεις και καταναλώσεις καυσίμου, με αποτέλεσμα μια ‘value for money’ πρόταση στον πελάτη σε σχέση με τον στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου και την τιμή απόκτησής του. Σημειώνεται ότι όλοι οι κινητήρες του Νέου Ford EcoSport φέρουν στάνταρ σύστημα Auto-Start/Stop, φέρουν 6-τάχυτα κιβώτια ταχυτήτων.

Και φυσικά και στο EcoSport θα υπάρχουν ως έξτρα τα ηχοσυστημάτα της B&O προσφέροντας κορυφαία ακουστική εμπειρία και απόλαυση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!