«Ένεση» SUV έκανε στο Ka+ η Ford (pics)

Gazzetta team
«Ένεση» SUV έκανε στο Ka+ η Ford (pics)
Με την ονομασία Active λανσάρεται η πιο «ενεργή» έκδοση του Ford Ka+, που απέκτησε SUV εμφάνιση και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Η Ford παρουσίασε το Ka+ Active, μια έκδοση του ήδη γνωστού μας Ka+ που απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν πιο «περιπετειώδη» χαρακτήρα από το νέο τους μίνι αυτοκίνητο.

Εμφανισιακά βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο έχει προστατευτικά μαύρα πλαστικά γύρω από το αμάξωμα, νέους προφυλακτήρες και ανασχεδιασμένα διάφορα τμήματα ώστε να επιτευχθεί ένα πιο αρρενωπό look που θα το βοηθήσει να ξεκαθαρίσει από την αρχή τις προθέσεις του.

Η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 23 χιλιοστά, συγκριτικά με τα απλά Ka+ και έγιναν κάποιες διαφοροποιήσεις στο πλαίσιο του μοντέλου, ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται χωρίς πρόβλημα σε light εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη και δεν εντοπίζονται αλλαγές. Την παράσταση κλέβει η μεγάλη οθόνη αφής, με το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων SYNC 3 της Ford, που υποστηρίζει Android Auto, Apple CarPlay και φωνητικές εντολές ενώ το μόνο νέο στοιχείο είναι το χρώμιο γύρω από τις χειρολαβές και τους αεραγωγούς.

Ο κινητήρας του Ford Ka+ Active είναι ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος των 1.2 λίτρων, τεχνολογίας Ti-VCT με καύσιμο τη βενζίνη και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 70 ή 85 ίππους. Επίσης, υπάρχει και ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 TDCi με τα 95 άλογα και όλοι τους συνδυάζονται με μηχανικό σασμάν πέντε σχέσεων. Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!