O δεκάλογος της επιτυχίας του νέου Citroen C3 Aircross

Gazzetta team
O δεκάλογος της επιτυχίας του νέου Citroen C3 Aircross
Το γαλλικό SUV ξεχωρίζει με τον πολυσύνθετο χαρακτήρα του, την απολαυστική αίσθηση στον δρόμο και τις λογικότατες τιμές του σε συνδυασμό με εξαιρετικά επίπεδα εξοπλισμού.

Η Citroen εισέβαλε δυναμικά στην κατηγορία των συμπαγών SUV με ένα μοντέλο, που ξεχωρίζει από κάθε άποψη. Το νέο C3 Aircross αποτελεί ένα SUV με πολυδιάστατο χαρακτήρα, που κατέκτησε από την πρώτη στιγμή τις καρδιές του αγοραστικού κοινού. Ας δούμε τα δέκα βασικά σημεία, πάνω στα οποία βασίζεται η μεγάλη επιτυχία του Citroen C3 Aircross.

1. Αυθεντικό design

Το Citroen C3 Aircross διαφοροποιείται αισθητικά σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του χάρη στην υψηλή οροφή του, στις ισορροπημένες αναλογίες, στις δυναμικές γραμμές και στο σχήμα του αμαξώματος με έντονα γονίδια offroad. Βάλτε επίσης την προσωπική σας πινελιά και κάντε το Citroen C3 Aircross σας μοναδικό με τα δεκάδες πακέτα εξατομίκευσης με διχρωμίες, διακοσμητικά χρωμίου και άλλα αξεσουάρ.

2. Θέση οδήγησης

Ο οδηγός νιώθει βασιλιάς, καθώς κάθεται ψηλά και έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα, που του κάνουν τη ζωή εύκολη, όπως το σύστημα Head Up Display, που προβάλλει σε ειδική οθόνη μπροστά του τις σημαντικότερες πληροφορίες. Όλα αυτά γίνονται σε ένα περιβάλλον με ποιοτικά υλικά και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

3. Συνδεσιμότητα

Φορτίστε το κινητό σας χωρίς καλώδιο χάρη στον επαγωγικό φορτιστή της κεντρικής κονσόλας. Επίσης η λειτουργία Mirror Screen επιτρέπει τη χρήση των εφαρμογών του smartphone σας μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου, η οποία λειτουργεί και ως χειριστήριο για τον κλιματισμό, το ηχοσύστημα, κλπ.

4. Διαμόρφωση σαλονιού

Το ευρηματικό design του εσωτερικού δημιουργεί – σε συνδυασμό με το ψηλοτάβανο σχήμα του Citroen C3 Aircross – πέντε άνετα καθίσματα και άπλετους χώρους για ισάριθμους επιβάτες. Οι δυνατότητες διαμόρφωσης του σαλονιού παραπέμπουν σε πολυχρηστικό μοντέλο, καθώς τα πίσω καθίσματα είναι κυλιόμενα, διαιρούμενα και ρυθμίζεται η κλίση της πλάτης τους.

5. Χώρος αποσκευών

Eνα από τα πιο δυνατά όπλα του νέου SUV της Citroen αποτελεί ο χώρος αποσκευών με προδιαγραφές μοντέλων μεγαλύτερων κατηγοριών. Η χωρητικότητά του κυμαίνεται μεταξύ 410 και 520 λίτρων, η εταζέρα του ρυθμίζεται σε ύψος, ενώ μέσα στο C3 Aircross βολεύονται ακόμη και μεγάλου μήκους αντικείμενα χάρη στο αναδιπλούμενο κάθισμα του συνοδηγού.

6. Κινητήρες στα μέτρα των Ελλήνων

Οι κινητήρες του SUV της Citroen ταιριάζουν γάντι στις απαιτήσεις του μέσου Ελληνα αγοραστή αυτοκινήτου και βασίζονται στο δίπτυχο «υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση». Η οικογένεια βενζινοκινητήρων PureTech απαρτίζεται από τρία σπιρτόζα «μέλη» χωρητικότητας 1,2 λίτρων, που αποδίδουν 82 ίππους στην ατμοσφαιρική εκδοχή τους και 110 και 130 στις υπερτροφοδοτούμενες turbo. Για τους φίλους του πετρελαίου προβλέπονται δύο ντιζελοκινητήρες 1,6 λίτρων με 100 και 120 άλογα, που καλύπτουν τις αυστηρότερες αντιρυπαντικές προδιαγραφές και αρκούνται σε μόλις 4,0 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.

7. Τεχνολογίες αιχμής

Η Citroen απέδειξε στο C3 Aircross, ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες δεν αποτελούν προνόμιο μόνον των ακριβών αυτοκινήτων. Το SUV της προσφέρεται –ανάλογα με την έκδοση και τα επίπεδα εξοπλισμού- με οθόνη αφής 7 ιντσών, με τεχνολογία Park Assist και κάμερα οπισθοπορείας Top Rear Vision για εύκολο παρκάρισμα, με Head Up Display, κλπ.

8. Aίσθηση στον δρόμο

Το SUV της γαλλικής μάρκας ισορροπεί επιδέξια μεταξύ άνεσης και σπορ αίσθησης και είναι εξαιρετικά ευχάριστο σε οδηγική αίσθηση. Οι κλίσεις του αμαξώματος παραμένουν περιορισμένες, οι κραδασμοί από τις παροιμιώδεις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων φιλτράρονται τέλεια και η πρόσφυση παραμένει εξαιρετική ακόμη και σε ακραίες συνθήκες.

9. Πάει και στο χώμα

Οι εκδόσεις με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control και περιοριστή ταχύτητας Hill Descent Assist στις κατηφορικές κλίσεις αποδεικνύονται παντός εδάφους και προσφέρουν στον οδηγό πέντε διαφορετικές επιλογές λειτουργίας για την κίνηση σε άμμο, λάσπη, χιόνια, ολισθηρό οδόστρωμα ή σε κανονικές συνθήκες. Ετσι, το νέο Citroen C3 Aircross μπορεί να συνεχίσει εκεί, όπου οι περισσότεροι ανταγωνιστές του σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

10. Value for Money

Μεγάλο ατού για το ευέλικτο SUV της Citroen αποτελούν χωρίς αμφιβολία οι συμφέρουσες τιμές του σε συνδυασμό με πλούσιο εξοπλισμό. Για παράδειγμα η έκδοση Live με τον βενζινοκινητήρα των 82 ίππων κοστίζει από 15.300 ευρώ και η πλουσιότερη Feel με 110 άλογα από 17.480 ευρώ και με 130 από 18.940 ευρώ. Εξαιρετικά ανταγωνιστικές κρίνονται και οι ντιζελοκίνητες εκδόσεις, που κοστίζουν στην περίπτωση του Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDI 100 Live με τους 100 ίππους από 18.490 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!